App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Leden stellen zich voor: Hallo allemaal

Rbojanssen  Ronald heeft nog geen Studiekaart. Klokje26 jul 2015, 10:18
Avatar
Avatar
Berichten:12


Hallo allemaal,

Mijn naam is Ronald, ICT'er en werk sinds 15 jaar aan het programma TASQ. Dit is een softwarepakket dat ik zelf ontworpen en geimplementeerd heb voor de tandtechnische markt. Ik ontwikkel onder Windows en gebruik Delphi XE2 en Firebird SQL database........ dat is echter niet waarom ik hier ben :-P

Sinds jaren maak ik prive gebruik van Apple producten en het Apple eco systeem (en ja......als je professioneel onder Windows ontwikkeled ow god....wat een verademing als je dan 's avonds op die Apple zooi kunt overschakelen ....;-)). De denkwijze van Apple, zowel op hardware gebied als ook op software gebied, hebben mij altijd aangesproken. Vooral het minimalisme. Ik merk dat er veel te vaak software geschreven wordt waar het aantal mogelijkheden belangrijker is dan de kwaliteit van die mogelijkheden, maar dat terzijde. Door mijn achtergrond als ICT'er was er altijd de interesse om ook voor iOS / OS X te ontwikkelen. Beetje applescript hier......beetje automator daar......wat mapacties zus.... Ja leuk, spelen...maar niet het echte werk natuurlijk.

3 weken terug de knoop doorgehakt, ik ga Xcode leren! En waar begin je dan? Makkelijk om de weg kwijt te raken in de overdaad aan cursussen, video's en ander materiaal. Uiteindelijk kwam ik hier terecht, de info zag er direct interessant uit, het geheel is erg toegankelijk en daarbij is het ook altijd leuk om te beginnen in je moerstaal. Deel 1 van "programmeren met swift" heb ik bijna doorgewerkt en deel 2 ligt al klaar. Het is zeker even wennen, vooral omdat ik sinds mijn afstuderen alleen maar met Delphi onder Windows gewerkt heb. Onder Xcode is "het begin" wat gecompliceerder maar mij is wel al duidelijk dat je daarmee een veel solidere basis voor je apps bouwt. 

Mijn hobbies zijn MTB'en, Digitale Fotografie en sinds 2 jaar houten scheepsmodelbouw (dat laatste is zo een hobby daar moet je ouder voor zijn ;-).

Zo, dat was toch wel genoeg leesvoer eh, ik verheug me om onderdeel van de iOS Academie te zijn! 

Jrus! (Limburgs voor "de groeten")

 

 

Reageer

Leuk! 3 personen vinden vinden dit leuk.

Gerard Jan  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Gerard Jan 58%. Klokje09 aug 2015, 13:39
Avatar
Avatar
Berichten:11


Welkom Ronald, Ik ben ook net begonnen. Veel succes en tja....met jou achtergrond moet dit zeker lukken. leuke intro!

vriendelijke groet, Gerard Jan

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.