App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Algemeen: Het ebook kopen of het gewone boek?

Nick D  Dimitri heeft nog geen Studiekaart. Klokje09 aug 2015, 18:35
Avatar
Avatar
Berichten:4


Hallo iedereen, ik vroeg me af of ik beter de ebook versie koop of het gewone boek. Ik merk dat de meeste mensen met de ebooks werken heeft dat meer voordelen dan het gewone boek? Of zit er daar niet zoveel verschil tussen? Zelf lijkt het me onhandig om steeds tussen vensters te moeten switchten van xcode naar je pdf bij iedere bewerking en lijkt me een gewoon boek handiger, tenzij er toch nog voordelen zijn die ik nu niet zie? 

Alvast bedankt 

Reageer


David  David heeft nog geen Studiekaart. Klokje09 aug 2015, 22:26
Avatar
Avatar
Berichten:95


hallo Nick,

 

Welkom op het forum!

 

Ik heb zelf het E-book gekocht. het voordeel hier van is, is dat je bijna alle updates van het boek krijgt, hierdoor kun je makkelijker verder leren, er is nu namelijk swift 2.0 aangekondigd. het E-book update krijg je er dan vaak gratis bij. terwijl dat bij een echt boek moeilijker is

 

je hebt het voordeel van het E-book ook dat er in kleur gewerkt word. Ik vind het zelf fantastisch en vind dat zelf zeer aangenaam werken. en als ik me goed herinner (weet ik dus niet zeker) kan je E-book gewoon uitprinten en zo naast je neer leggen (als je dat echt fijner vind).

 

ik hoop dat je hier iets aan hebt.

 

groetjes,

 

david

 

 

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.

KDApps  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Marius 81%. Klokje09 aug 2015, 22:28
Avatar
Avatar
Berichten:40


Het gewone boek is niet geupdate naar de laatste versie van XCode en iOS versie. De e-book is dat wel en wordt in de toekomst geupdate, als er een nieuwe versie beschikbaar is. Momenteel zijn XCode 7 en iOS 9 nog in beta, maar het ebook is al geupdate naar iOS 8.3 en XCode 6.3. Verder kun je het ebook op je iPad, iPhone of andere devices (zoals bijv. Amazon Kindle HD tablet) zetten. Of als je een nedelrandse e-reader hebt, zelfs daarop.

Ik had de gewone boek gekocht (was toen nog niet op de hoogte van deze website en de ebook versie), maar vind het toch handig om ook de ebook versie te hebben. M'n iPhone heb ik toch altijd bij me, kan ik bijv in de trein een stukje lezen. En als ik geen zin heb om grote stukken code over te typen, kan ik het gewoon copy-pasten.

Succes met het maken van de keuze.

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.

Digitist  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Adri 8%. Klokje10 aug 2015, 05:28
Avatar
Avatar
Berichten:130


Het e-book is in kleur en het papieren boek in zwart/wit. 

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.

Nick D  Dimitri heeft nog geen Studiekaart. Klokje10 aug 2015, 14:16
Avatar
Avatar
Berichten:4


Bedankt voor alle reacties, als ik het goed versta dan ben ik veel beter af met het ebook, omdat ik met het boek de kans zou kunnen hebben dat het bevoorbeeld binnen een half jaartje compleet verouderd is? 

 

Reageer


Digitist  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Adri 8%. Klokje10 aug 2015, 15:16
Avatar
Avatar
Berichten:130


Klopt.

Reageer