App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - Het eBook: Apps bouwen met Swift: Hoe komt alles samen?

Sam  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Samir 11%. Klokje22 sep 2015, 19:11
Avatar
Avatar
Berichten:17


Dag allen,

Nadat ik gister de webinar had gezien en al een tijdje het forum in de gaten gehouden had, toch besloten om de ebook met videocursus te kopen. Ben vandaag al hard aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat ik het enigszins onder de knie krijg. Ik zit nu op pagina 150 van het Ebook en begon mij af te vragen… Dit geeft wel aan dat ik nog een beginnende programmeur ben. Ik heb geen ervaring, heb wel meerdere youtube filmpjes en meerdere online cursussen gevolgd. 

Al de voorgaande dingen die ik heb geleerd, hoe zet ik dit om in een app? Hoe pas ik de dingen toe en zorg ik ervoor dat de dingen die ik leer over lussen, characters en if enzovoort. Ik krijg maar niet helder hoe ik dit zou moeten toepassen in een app die ik zou willen bouwen voor mijn website. 

Ik heb een vergelijkingssite en voor die website wil ik een bijhorende app bouwen. Ik heb al wat ideeen over functionaliteiten die erin moeten zitten en dat soort dingen. Ik kan mij niet indenken hoe dit allemaal tot een app zou gemaakt moeten worden. 

 

Zijn er andere forumgebruikers die hier ook tegen aanliepen? Wordt dit gaande weg nog duidelijk in de cursus? Zou je eventueel een tipje van de sluier kunnen oplichten? 

Fijne avond

 

Reageer


AppChanger  Laurens heeft nog geen Studiekaart. Klokje23 sep 2015, 16:40
Avatar
Avatar
Berichten:301
Fans:13


Hallo Sam,

Het is zeer belangrijk al eens te kijken voor je begint met programmeren wat je juist wil. De eerste vraag is dan zeer eenvoudig: "Wat wil ik de gebruiker tonen?". Doe ik dit best met een TableView, CollectionView of een gewone view?

Eenmaal dat je deze keuze hebt gemaakt, kan je beginnen met bvb. een Tableview te maken met een label er in. Hier ga je al ondervinden wat goed lukt en wat minder. Indien je ergens niet uit komt kan je steeds hulp vragen op het forum. 

Als je dan een eenvoudige TableView hebt kan je verder kijken wat je er nog allemaal in wil. Moet hij kunnen geupdate (nieuwe data laden) worden, ...

Dus kort samengevat: 1. Denk goed na wat je wilt tonen 2. Hoe wil ik het tonen 3. Maak een ontwerp (moet daarom nog niet met de data zijn die je wilt, kan ook geschetst zijn op papier, computer, iPad Pro 😉). 4. Kijk wat je zou willen verbeteren. 5. Probeer je data die je wil tonen op te halen en te verwerken. 6. Toon de data.

Natuurlijk is het niet zo gemakkelijk om een echt werkplan op te stellen zonder dat ik juist weet wat je wil gaan doen.

Als er nog vragen zijn hoor ik het graag!

Met vriendelijke groeten,

Laurens

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.

Sam  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Samir 11%. Klokje23 sep 2015, 18:06
Avatar
Avatar
Berichten:17


Bedankt laurens voor je reactie. Ik heb in eerste instantie alleen het ebook gelezen en was nog niet met de video's begonnen maar nu ik die ook heb bekeken is het mij wel iets duidelijker geworden. Het is mij iets duidelijker geworden mbt de theorie omzetten in de praktijk, als ik dat stappenplan van jouw doorneem. Maar ik denk wel dat het moeilijk is om de theorie om te zetten in de praktijk. Ik verwacht niet dat ik in een week een nieuwe clash of clans kan bouwen, maar het was wel iets dat mij bezig hield. 

 

Hoe heb jij de theorie omgezet in de praktijk? 

 

Iedereen leert anders, maar ik kan denk wel leren van de ervaringen van andere forum gebruikers. 

 

 

Reageer


AppChanger  Laurens heeft nog geen Studiekaart. Klokje23 sep 2015, 22:06
Avatar
Avatar
Berichten:301
Fans:13


Hoi Sam,

Ik ben begonnen met YouTube filmpjes te bekijken en dan de apps na te maken. Na een tijdje apps namaken begon ik stilletjes aan alles beter en beter te begrijpen. 

Ik paste apps aan naar mijn eisen, daarom is mijn usernaam ook "AppChanger". Ik heb hier veel uit geleerd.

Mijn eerste zelfstandige project was een rekenmachine.

Ik ben wel begonnen met Objective C. Toen Swift uit kwam ben ik direct begonenn met te programmeren in Swift, snel werd duidelijk dat deze taal toch eenvoudiger was.

Zoals je zelf al zei, iedereen leert anders. Je moet zelf een goede methode zoeken, maar misschien helpt mijn uitleg wat.

Persoonlijk vind ik de boeken van Roelf zeer goed geschreven zijn, ze geven je veel inzicht in het programmeren.

Zelf heb ik ook heel wat bijgeleerd van Roelf!

Zoals Roelf vaak zegt, type zelf alles uit en leer uit je fouten! (Dit heb ik ook steeds gedaan tijdens het bekijkeb van de filmpjes op YouTube.) Het boek van Roelf heeft een zeer goede opbouw, normaal zal je bij het volgen van het boek en de video's steeds verder bouwen op wat je al gezien hebt, maar er is herhaling wat zorgt dat je alles steeds beter begint te begrijpen.

Tijdens het maken van een app loop ik ook regelmatig tegen problemen aan, ik zeg altijd dat het internet je beste vriend is tijdens het programmeren. Als ik iets niet goed begrijp, tegen fouten aanloop, dan kijk ik vaak op sites zoals "http://stackoverflow.com". Hier vind je veel informatie en kan je oplossingen vinden voor beplaalde probelemen. Maar wees steeds kritisch!

Hopelijk heb je iets aan mijn uitleg.

Indien je vragen hebt ben je steeds welkom op het forum. We helpen je graag!

Met vriendelijke groeten,

Laurens

 

Reageer