App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Algemeen: Verschil boeken swift

Noa  Noa heeft nog geen Studiekaart. Klokje04 jan 2016, 17:25
Avatar
Avatar
Berichten:4


hallo,

 

ik wil graag een van de boeken bestellen maar ik snap niet helemaal het verschil tussen de praktijkgids, en het verschil tussen apps bouwen met swift. Ik heb nog geen programmeer ervaring met swift (wel ene beetje met Java) welke kan ik dan het beste nemen en wat is het verschil?

 

groetjes

Reageer


Admin Roelf  Klokje04 jan 2016, 19:15
Avatar


Noa,

Later deze week komt er een productadvies-pagina op deze site, die je helpt bij het kiezen van eBooks en videocursussen. Maar vooruitlopend daarop:

1. Heb je een Mac en wil je graag snel aan de slag met het bouwen van je eigen iOS Apps? Kies dan deel 1 uit de serie Apps bouwen met Swift: Programmeren met Swift.

2. Heb je al met Swift gewerkt en heb je behoefte aan meer Swift-kennis, of wil je er echt alles over weten? Of... heb je geen Mac en wil je toch met Swift aan de slag? Kies dan voor de Praktijkgids Swift.

Succes!

 

 

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.

Noa  Noa heeft nog geen Studiekaart. Klokje04 jan 2016, 19:19
Avatar
Avatar
Berichten:4


Enne, wat als je al een idee hebt voor een app en die app wilt uitvoeren en nog geen iMac hebt maar die wel binnenkort denkt/hoopt te krijgen? Dan ook de praktijk gids neem ik aan?

 

groetjes

Reageer


Admin Roelf  Klokje04 jan 2016, 19:33
Avatar


Noa, het allerbelangrijkste, nog belangrijker dan het idee, is dat je goed kunt programmeren. Dat gaat voor alles (en kost ook wat tijd om te leren). Mijn advies is altijd: "parkeer je idee een paar maanden en leer eerst programmeren".

Het voordeel van de Praktijkgids is dat je geen Mac nodig hebt. Ook gaat de Praktijkgids veel dieper in op Swift dan deel 1 uit de serie Apps bouwen met Swift: in deel 1 worden ongeveer 250 pagina's aan Swift besteed (de rest gaat over Xcode en iOS): in de Praktijkgids zijn dat er 500.

  • Wil je zo snel mogelijk apps kunnen maken voor je iPhone en/of iPad, met Swift als programmeertaal? Dan is Apps bouwen met Swift Deel 1 de beste keuze.
  • 'Spreek' je al Swift en wil je er nóg meer over weten? Kies dan voor de Praktijkgids Swift.
  • Wil je eerst een grondige kennis van Swift hebben en pas daarna aan het werk met het maken van apps? Kies dan voor de Praktijkgids Swift.

 

Reageer