App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Leden stellen zich voor: Voorstellen

Herman  Herman heeft nog geen Studiekaart. Klokje09 dec 2015, 10:48
Avatar
Avatar
Berichten:8
Fans:1


Dag,

 

Mijn naam is Herman Groenewegen. Sinds vorige week ben ik gestart met de boeken en videocursus van IOS Adademie. Ik ben van huis uit een bedrijfskundige met veel belangstelling voor de toepassing van IT binnen organisaties en in het dagelijks leven. Ik heb in het verleden wel eens een proof of concept app ontwikkeld op mijn eigen ipad en ipod touch en ook onder android voor op mijn telefoon. Die laatste staan zelfs nog in de Google Play store (zoek daar onder hpgadvies naar bike gear calc of running calc). Deze apps zijn heel basis, maar ze doen dat waarvoor ik ze ontwikkeld heb. Als proef wil ik dezelfde soort apps ook in de App store krijgen. Ik heb er al een uitvoering van gemaakt in een andere taal (Xojo, een moderne Basic variant) waaronder je ook voor IOS kan ontwikkelen.  Als ik de tijd en de kans heb dan ben ik graag aan het ontwikkelen en ik wil het ook publiceren en als ik moois heb gemaakt zelfs verkopen. 

Kortom best wel wat ambities. Ik moet zeggen dat ik Swift en vooral de ontwikkelomgeving binnen Xcode nogal complex vindt. Maar dit kan ook de wet van de remmende voorsproing zijn. Ik ben namelijk ooit begonnen met Basic en later met (turbo) Pascal. En op de universiteit ook enkele met Smalltalk gedaan. Voor de jongeren onder ons, dat is inmiddels 30 jaar geleden!

 

 

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.

Erwin  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Erwin 74%. Klokje12 dec 2015, 20:03
Avatar
Avatar
Berichten:64


Heb je apps bekeken. Heel fijn voor fietsers die zo efficient mogelijk willen schakelen. Kan je veel energie schelen als je weet/leert hoe je cadans en je schakelkeuzes je snelheid en je totale inspanning bepalen. Ik zou er 30 jaar geleden een moord voor hebben gedaan, toen we alle alpenpassen onder Génève op en af gingen. Ondanks de vele bijna dood-ervaringen toen een ervaring om nooit te vergeten. Het bewijs: soms kunnen eenvoudige apps de geinteresseerde gebruiker heel veel plezier en inzicht opleveren. Daar ligt de kracht van een goed meeschakelende ontwikkelaar. Xcode vraagt wat tijd, maar is een geweldige ontwikkelomgeving voor beginner en gevorderden. Veel succes met Swift en Xcode.

Reageer