iOS Academie Nieuwsbrief: 1 april

iOS Academie Nieuwsbrief

Afgelopen week is de laatste voorpublicatie verschenen van de Praktijkgids Swift 3.0; ik ben bijna klaar met de overige hoofdstukken en dan is dit ei eindelijk gelegd…

Er komen nog drie video’s aan, volgende week: twee video’s voor de videocursus iOS Apps bouwen met Swift – Module 2 en één ‘bonus’-video over closures die aan beide videocursussen (module 1 en module 2) zal worden toegevoegd. Ze hadden eigenlijk de afgelopen week al moeten verschijnen, maar een spit-aanval (die wasdroger was een stuk lichter dan ik dacht), heeft mijn planning van de afgelopen week door elkaar gegooid.

1 april!

Als je je afvraag waarom er geen 1-april grappen op de website staan:

Lees hier wat ik op 1 april 1986 uitspookte…

Swift 3.1

Afgelopen maandag is Swift 3.1 verschenen, als onderdeel van Xcode 8.3.

Eerst het goede nieuws: code die je in Swift 3 hebt geschreven, werkt nog steeds. Dan het minder goede nieuws: Xcode 8.3 accepteert geen code meer die in eerdere versies van Swift is ontwikkeld. Dus… heb je nog apps waarvan de programmacode in Swift 2 is ontwikkeld? Snel upgraden!

Meer informatie over Swift 3.1 lees je in dit artikel.

April: Core Data-maand op de iOS Academie

Het thema van de maand april is… Core Data! Het eerste artikel van een nieuwe serie over Core Data is inmiddels verschenen en op 6 mei vindt een unieke LIVE Clinic over Core Data plaats. Klik hier om er alles over te lezen en om je alvast aan te melden (35% korting voor ‘early birds’!).

Aanstaande woensdag: stel je vragen over Xcode en Swift – LIVE

Heb je vragen over Xcode of Swift? Of je nu een beginner of gevorderde bent, kom aanstaande woensdagavond (vanaf 7 uur) langs op het speciale ‘keukentafel’-webinar.

De keukentafel-webinars zijn niet alleen gezellig, je leert er ook nog eens heel veel van. Maak dus wat tijd, aanstaande woensdagavond!

Klik hier om je alvast aan te melden.

iOS Academie Blog: Nieuw deze week

Op het blog van de iOS Academie zijn deze week de volgende artikelen gepost:

  • Closures in Swift
    Closures vormen een belangrijk onderdeel van de taal Swift. Je komt closures in Swift regelmatig tegen, maar met name in het begin zijn ze wat lastig. In dit artikel leer je hoe ze werken.
  • Swift 3.1 – de belangrijkste veranderingen
    In dit artikel lees je alles over de Swift 3.1 veranderingen, zoals .drop() en .prefix(), en de nieuwe initializers voor Int en Double.
  • Serie: Core Data Tutorial
    April is Core Data-maand op de iOS Academie. In deze serie van vijf artikelen leer je hoe je Core Data in je eigen apps kunt gebruiken. We maken een complete app waarin de belangrijkste aspecten van Core Data worden gedemonstreerd.

Waslabels…

In september 2016 publiceerde Mathijs zijn eerste app: Waslabel. Inmiddels heeft Monchichi Mathijs uitgedaagd om er een iPad-versie van te maken…

Lees hier of Mathijs de uitdaging aanneemt.