iOS Academie Nieuwsbrief: 24 maart

iOS Academie Nieuwsbrief

Leden van de iOS Academie ontvangen elk weekend de iOS Academie Nieuwsbrief met het laatste nieuws over Swift en iOS app-ontwikkeling, site-updates, tips en aanbiedingen. Wil je deze nieuwsbrief ook elke week ontvangen? Klik dan hier om je gratis aan te melden.

In deze Nieuwsbrief:

  • Aanstaande zondag: nog één keer extra voordeel!
  • iOS Academie Blog: Nieuw deze week
  • Webinar-video: Vragen en antwoorden over Xcode en Swift
  • Ledenvraag: het beste product om mee te beginnen

Afgelopen week heb ik uiteraard gewerkt aan de Praktijkgids Swift 3.0. Aanstaande maandag verschijnt de laatste voorpublicatie voordat het definitieve boek (ruim 500 pagina’s) eindelijk uitkomt!

Verder ben ik in gesprek met mijn uitgever over een nieuw ‘papieren’ boek. Het wordt een bundel van alle drie de eBooks uit de Apps bouwen met Swift-serie. Naar verwachting ligt dit boek, met een omvang van ongeveer 800 pagina’s, in de loop van juni in de winkel!

Voor volgende week staan er ook drie video’s op de planning: twee video’s voor de videocursus iOS Apps bouwen met Swift – Module 2 en één ‘bonus’-video over closures die aan beide videocursussen (module 1 en module 2) zal worden toegevoegd. Heb je één of beide videocursussen? Dan kun je de komende week dus weer flink aan het werk!

Aanstaande zondag: nog één keer extra voordeel!

Ik kreeg een paar heel leuke mailtjes over de ‘lente’-actie die we afgelopen zondag hebben gehouden, maar het volgende mailtje sprong er absoluut uit:

Dag Roelf,

Vorig weekend stond de clinic sprite kit in korting deze kostte toen 27 euro ipv. 57 euro.

Maar omwille van de examens mocht ik deze toen niet kopen. Jammer want ik had deze graag gehad maar ja je weet dat wel met ouders en examens. Nu vroeg ik mij af of er toch geen mogelijkheid is om deze toch nog voor 27 euro te kopen? omdat ik morgen vanaf 10:10 van mijn examens af ben!

Tja, tegen zo’n verzoek kun je natuurlijk geen nee zeggen… dus: aanstaande zondag is hij nog één keer beschikbaar, de speciale pagina met lente-aanbiedingen:

www.iosacademie.nl/?a=lenteaanbiedingen

Profiteer ervan en veel plezier ermee!

iOS Academie Blog: Nieuw deze week

Op het blog van de iOS Academie zijn deze week de volgende artikelen gepost:

  • Xcode sneller maken: drie tips
    Als je regelmatig met Xcode werkt, merk je dat het af en toe best wel wat sneller mag. Vandaar dat ik de beste tips even voor je op een rijtje heb gezet. Hiermee kun je Xcode sneller maken; minimaal 10% maar zelfs nog meer als je Mac geen SSD bevat.
  • Serie: Een iOS-app maken in vijf stappen: Stap 5
    In deze serie van vijf artikelen leer je, met de gratis Xcode-app voor je Mac, zelf een app maken voor je iPhone. Je maakt niet alleen kennis met Xcode; ook een aantal aspecten van App-ontwerp komt aan de orde.

Webinar-video: vragen en antwoorden over Xcode en Swift

Gisteren viel een Workshop-les uit en heb ik in plaats daarvan een spontaan ‘keukentafel’-webinar gegeven. Net als bij alle keukentafel-webinars heb ik vragen beantwoord over Xcode, Swift en UIKit. Het was gezellig druk en we zijn bijna anderhalf uur bezig geweest.

Heb je dit webinar moeten missen? Dan kun je alsnog de video bekijken (en de voorbeelden downloaden):

Klik hier voor de video van het webinar van gisteravond.

Ledenvraag: het beste product om mee te beginnen

De lenteactie van afgelopen zondag (die aanstaande zondag dus nog een keer wordt herhaald) heeft nogal wat losgemaakt bij Cartimundi: welk product kun je nu het beste nemen als je wilt beginnen?

Lees hier de discussie, op het forum van de iOS Academie.