Wat betekent No code signing identities found?

Wanneer je Xcode hebt geïnstalleerd en voor het eerst probeert om een app te maken, kan het gebeuren dat je de melding “no code signing identities found” in de editor ziet verschijnen:

Screenshot 2015-05-18 10.12.54

Deze melding betekent dat je geen geldig Developers Account hebt, waardoor je je apps niet kunt ‘ondertekenen’, zodat je ze op je iPhone of iPad kunt installeren.

Hoewel je gewoon apps kunt bouwen en in de Simulator kunt starten, heb je een (betaald) Apple Developers Account nodig om apps te kunnen ondertekenen. Dat zie je ook als je op de Fix Issue knop drukt:

Screenshot 2015-05-18 10.13.26

Voor de duidelijkheid: om te leren hoe je apps maakt, is het niet nodig om lid te worden van het Apple Developer Program. Je kunt de waarschuwing dan ook negeren. Je hoeft pas (tegen betaling) lid te worden als je besluit om je eigen apps in de App Store te plaatsen, om ze door anderen te laten testen, of om ze op je eigen iPhone en/of iPad te installeren.