Wat is een Playground?

In Xcode kun je een Playground maken: een ‘speeltuin’ waarmee je op een gemakkelijke manier, zonder dat je een complete app hoeft te bouwen, kunt experimenteren met de programmeertaal Swift.

Programmacode die je in een Playground plaatst, wordt real-time” uitgevoerd. Je hoeft dus geen Build-opdracht te geven of iets dergelijks; zodra je een regel programmacode hebt getypt, wordt het resultaat al in de Resultaatbalk getoond.

Hoewel het mogelijk is om UIKit-elementen zoals UILabels, UIButtons en UITableViews in Playgrounds weer te geven, zijn Playgrounds niet interactief. Je kunt dus geen gebruikersinvoer ‘afvangen’ en verwerken: daartoe dien je een echte app te compileren.