Wat is het Storyboard?

Het Storyboard is één van de editors van Xcode. Met het Storyboard kun je de vormgeving en gebruikersinterface van je app ontwerpen. Elk scherm van je app wordt op het Storyboard getoond als een scene. Door elementen (uit het UIKit-framework) naar een scene te slepen en deze op de gewenste plaats neer te zetten, kun je de vormgeving van je app samenstellen zonder dat je daarvoor programmacode hoeft te schrijven.

Nadat je je app hebt vormgegeven, maak je verbindingen (IBOutlets en IBActions) tussen het Storyboard en je programmacode. Via die verbindingen heb je vervolgens vanuit je programmacode toegang tot de gebruikersinterface van je app.

De voorloper van het Storyboard is Interface Builder.