Wat is Xcode?

Xcode is de ontwikkel-omgeving waarin je apps bouwt voor iOS (iPhone, iPad, iWatch) en OS X (Mac). Xcode is gratis te downloaden uit de Mac App Store. De enige vereiste is dat je een Mac hebt – er bestaat geen Xcode-versie voor Windows.

Wat is Xcode? Het welkomstscherm van Xcode

Wil je aan de slag met Xcode? Op dit blog vind je diverse artikelen en artikelen-series die je meteen op weg helpen. Een advies: werk ze door in de volgorde die hieronder staat.

Xcode: zelf een app maken voor je iPhone

Xcode: een app maken in vijf stappen

Swift leren met een Xcode Playground