App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Leden stellen zich voor: Apps ontwikkelen is een verslaving ;-)

KDApps  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Marius 81%. Klokje24 aug 2015, 10:19
Avatar
Avatar
Berichten:41


Ola,

Na ruim 15 jaar webdevelopement gedaan te hebben, ben ik in 2010 begonnen met het bouwen van apps in Adobe AIR. Eerst alleen voor de BlackBerry 10 platform, daarna ook voor Android, Amazon Android en natuurlijk iOS.

Ik begon met het maken van een simpel spelletje, "Barcelona Travel Adventure" (een memory game), omdat ik graag wilde weten wat er allemaal bij kwam kijken om een app in de store te krigen. In de begin periode moest ik van alles uitzoeken, uitproberen, bestanden mixen om het überhaupt op een device geïnstalleerd te krijgen. Daar leer je een hele hoop van.  Daarna werd de software beter en had ik in maart 2011 mijn eerste app in de store staan. In diezelfde periode lukte het mij ook om de app in de andere stores te krijgen. Ik vond dat een geweldige uitdaging, omdat de meeste developers voor maar één appstore kozen. 

Ik heb daarna nog verschillende apps gemaakt, de ene populairder dan de andere. Ik vond het altijd leuk om een game idee om te zetten naar een orginele app. Het werd soms echt een verslaving. Maar helaas wordt/werd Adobe AIR steeds minder populair. Er is weinig vraag naar Adobe AIR developers. Veel kiezen de hybride apps kant op, apps gebouwd in bijv. Phonegap. Maar die zijn het vaak net niet. Reageren sloom of soms helemaal niet.. 

Gelukkig starte Apple vorig jaar met een nieuwe programmeertaal, die heel erg veel lijkt op Adobe AIR/Actionscript. Ben toen begonnen met het lezen van wat boeken over Swift en boeken hoe je games bouwt met Swift. Het verliep echter wat moeizamer dan ik dacht. Gelukkig zag ik in juni van dit jaar het boek van Roelf in de winkels liggen. Dit boek had ik in één vakantie helemaal uitgelezen (inmiddels voor een tweede keer). En ik wilde meer, beter worden, meer kennis op doen, zodat ik andere boeken of curssusen over Swift beter ga begrijpen. Gelukkig heeft iosacademie genoeg video's om de taal beter onder de knie te krijgen.

Ik hoop via deze site dat ik me meer onderscheidend kan maken van andere Appdevelopers en meer apps/games mag gaan maken. En dat ik m'n eigen apps/games om kan zetten naar Swift.

Roelf in iedere geval bedankt voor het helpen met het zetten van de eerste stappen in de goed richting.

 

Met vriendelijke groeten,

Marius (eigenaar van KDApps.nl)

 

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.

Erwin  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Erwin 74%. Klokje25 aug 2015, 09:17
Avatar
Avatar
Berichten:64


Welkom bij de club van enthousiaste iOS en OS X ontwikkelaars. Ik heb zelf heel veel plezier aan de boeken van Roelf gehad. Een goede basiskennis vergroot het plezier tijdens het programmeren en geeft je meer inzicht de code zo te maken dat gebruikers er ook blijer van worden. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor, niet?

Reageer


Hugo  Hugo heeft nog geen Studiekaart. Klokje12 dec 2015, 19:26
Avatar
Avatar
Berichten:27


Dag Erwin,

Sinds kort een aantal appjes in de store dankzij de iOS Academie. Ik heb nu 5 maanden ervaring bij elkaar gesprokkeld. Vragen van mensen die me appjes willen gebruiken zijn kan het ook op een android?? Nu lees ik dat jij daar heel veel ervaring mee hebt. Wat is aan te raden? Ik hoop dat je me vertelt dat er een simpele en eenvoudige automatische omvormer bestaat van swift naar wat android gebruikt :-). Dat zou er ergens op de wereld toch moeten zijn.

Groet,

 

Hugo

 

 

 

 

Reageer


JaapSwift  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Jaap 2%. Klokje23 jun 2016, 22:29
Avatar
Avatar
Berichten:22


Ha Hugo,

Leuk om te lezen hoe jullie met de ervaring van IOSAcademie nu al zover zijn dat er Apps bestaan in de store.

Mag ik vragen welke Apps dat zijn ?

Groeten

Jaap

 

 

Reageer