App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - App-ontwikkeling - Swift en iOS: C en objective-C of Swift?

Erwin  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Erwin 40%. Klokje05 nov 2014, 08:51
Avatar
Avatar
Berichten:55


Beste Roelf,

wat is verstandig, ik ben nu bezig met de videocursus C. Is het verstandig om eerst objective-c te leren en daarna swift, of is het verstandiger om na c direct over te schakelen op swift?

Met vriendelijke groet,

Erwin.

 

Reageer


Admin Roelf  Klokje05 nov 2014, 11:02
Avatar


Erwin,

Er is nog een derde optie :)

In het stadium waar jij zit (ik heb net even je Studiekaart bekeken), kun je nog alle kanten op. Je kunt op Swift overschakelen en daarna C (weer) oppakken, je kunt C 'afmaken' en daarna aan Swift beginnen, of je kunt... beide tegelijk doen!

Zowel Objective-C als Swift zijn belangrijk. Objective-C omdat veel frameworks (niet alleen die van Apple, ook die van derden) in C, Objective-C en soms zelfs C++ zijn geschreven. En Swift omdat het de toekomst is; op termijn (denk aan één of twee jaar) is de taal zo volwassen dat er zelfs complete besturingssystemen in geschreven kunnen worden.

Hoewel Swift een compleet nieuwe 'syntax' heeft, is het op zich niet moeilijk om, als ontwikkelaar, tussen beide talen te schakelen. Het is ook geen probleem om Swift-code en Objective-C code door elkaar in een app te gebruiken.

Succes!

 

Reageer

Goed advies! 2 personen vinden dit goed advies.