App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - App-ontwikkeling - Swift en iOS: Custom class niet in dropdown zichtbaar (storyboard)

Rob  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Rob 35%. Klokje22 mei 2015, 13:31
Avatar
Avatar
Berichten:9


Hallo,

Ik ben lekker aan de slag met mijn project. Nu doet zich de volgende situatie voor; ik heb een nieuwe Table View Controller geplaatst op het storyboard en daarvoor ook een bijbehorende Swift class toegevoegd aan het project (van het type UITableViewController). Ik heb dit al vaker gedaan en normaliter kun je dan in de identity inspector bij Custom Class de classe selecteren die bij de TableView Controller hoort. Nu opeens lukt dit niet meer in dit project. Als ik een nieuw leeg project aanmaak dan gaat het wel goed.

Ik heb al geprobeerd om de classe gewoon uit te schrijven in de betreffende invoer veld (Custom class / Class) maar helaas wordt de classe dan niet gekoppeld aan de TableViewController. Als ik op het symbol voor de Assistant Editor klik krijg ik een UITableViewController.h te zien? terwijl dit een Swift project is?

Wie kan mij helpen? 

 

groeten,

Rob

 

Reageer


Rob  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Rob 35%. Klokje22 mei 2015, 13:53
Avatar
Avatar
Berichten:9


Na een hele ochtend zoeken heb ik het nu toch gevonden. De nieuwe Swift class wordt in de verkeerde directorie aangemaakt TESTS-.... . Vreemd genoeg staat de class file wel gewoon op de juiste plek in Project Navigator....ik heb het aangepast en het werkt nu zoals het hoort.

gr.,
Rob

 

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.