App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - App-ontwikkeling - Xcode: De basis van een goede app

Joey  Joey heeft nog geen Studiekaart. Klokje13 jun 2015, 20:17
Avatar
Avatar
Berichten:11


Beste,

misschien is het al eerder / vaker gevraagd, maar heb het topic zo snel niet kunnen vinden dus vandaar de vraag:

 

Uit welke elementen bestaat een goede app? 

Waar moet ik nu precies allemaal aan denken? 

Heel veel programmeer werk of juist niet?

Graag hoor ik van jullie hoe jullie je app's maken, met wat voor (basis) elementen...

Alvast bedankt! 

Reageer


AppChanger  Laurens heeft nog geen Studiekaart. Klokje14 jun 2015, 10:00
Avatar
Avatar
Berichten:301
Fans:13


Hallo Joey,

Eerst en vooral over het programmeer werk. Zoals Roelf ook altijd zegt, de code die je niet schrijft kan niet crashen of voor problemen zorgen! Probeer dus steeds zoveel mogelijk te werken met de code die door Apple al is geschreven en maak je code zo kort mogelijk. Dit maakt je project eenvoudig en het is dan gemakkelijk om te debuggen.

De definitie van wat is nu een goede app is moeilijk te beschrijven. Anders zou elke app een succes zijn. Volgens mij is het zeer belangrijk dat je app eenvoudig is en juist doet wat moet. Geen extra functies om maar extra functies te hebben. De mensen die je app willen gebruiken willen juist dat ze niet moeten zoeken hoe nu alles precies werkt, ze willen een app die doet wat zij willen en dit zo eenvoudig mogelijk. Daarom is het zeer belangrijk dat je mensen je app laat uittesten. Je laat ze gewoon wat doen. Het is erg belangrijk dat je kijkt hoe ze omgaan met je app, welke dingen die ze proberen en waar ze op drukken. Je gaat steeds merken dat de gebruiker niet denkt zoals jij. Aangezien jij de app hebt geschreven is de functionaliteit voor jou zeer eenvoudig. Maar voor de eindgebruiker is dat anders. Je gaat dus je app moeten aanpassen naar de manier hoe de gebruiker het als "natuurlijk" beschouwd.

Ik vind het zeer belangrijk dat een app niet crasht. Dit is een van de irritantste dingen die een app kan doen. Als gebruiker wil je SNEL iets doen, als de app crasht is het "snelle" er van af. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je elke mogelijke fout die zou kunnen optreden voorziet in je code. Daarom is "optional binding" zo belangrijk! Stel bijvoorbeeld dat je data via internet ophaalt, je wil een bepaalde waarde uit een JSON file omzetten naar een int, maar de waarde is door iemand anders verkeerd (bvb "niet van toepassing" ingevuld bij adres nummer) ingevuld (server gedeelte), als jij dan de tekst "niet van toepassing" omzet naar een int zal je app crashen. Zulke dingen moet je voorkomen.

Ook is het belangrijk dat je je houdt aan de door apple opgelegde "Human Interface Guidelines". Je kan de pdf vinden in de iBooks store en Developer Portal. In deze pdf, iboek staat uitgelegd wat je wel en niet mag doen met je UI volgens Apple.

Ik denk dat dit toch al enkele belangrijke punten zijn. Jouw vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, je zou er een boek kunnen over schrijven ;-). Veel hangt ook af van het soort app, ...

Als je nog vragen hebt stel je ze maar gerust!

Met vriendelijke groeten,

Laurens

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.