App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - Het eBook: Apps bouwen met Swift: Eerste ervaring

RDR  Rob heeft nog geen Studiekaart. Klokje10 nov 2014, 19:26
Avatar
Avatar
Berichten:1


Omdat een eerdere poging ooit met xcode als niet-programmeur me snel teveel werd omdat het je duizelt hoe het programma eruit ziet en waar je moet beginnen leidde tot stoppen leek met dit een goede gelegenheid het weer een keer te proberen. Het boek helpt zeker in de eerste uitleg hoe je xcode moet gebruiken in de basis. Echter zodra het over het echte programmeren gaat verslapt mijn belangstelling. blijkt tot nu toe. (ligt niet aan het boek maar aan mij).

In een later gedeelte van het boek komt iets meer terug wat ikzelf hoop(te) vinden, maar wellicht was dat niet zo realistisch gezien de titel van het boek Swift is. Ik had gehoopt te kunnen beginnen met simpele tekst apps met menu structuren en RSS feeds etc en dat met name te kunnen doen op een grafische wijze via het main storybord. In de nu nog beperkte tijd die ik er aan besteed heb (1 volledige dag) ben ik uiteraard nog niet zover maar heb ik wel de indruk dat het boek dat mij niet echt kan brengen. (nu ik er zo doorheen gebladerd heb). Dus mocht iemand mij een goede tip geven waar ik die info wel kan vinden dan graag. Engels uiteraard geen probleem, maar in lijn met dit boek en deze site zou het mooi zijn als dit soort zaken gewoon ook ergens Nederlandstalig te vinden zijn.

Ik heb ervaring met de meer grafische tooling in het maken van ibooks en via appmachine ook apps. (maar is niet gratis...) Is uiteraard geen echt programmeren en dat realiseer ik me terdege, daarom lijkt me eerst iets simpels kunnen maken met die grafische tool een goede start en als dat in de vingers zit komt de keuze voor verdere diepgang vanzelf.....

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.

Erwin  Erwin heeft nog geen Studiekaart. Klokje10 nov 2014, 21:40
Avatar
Avatar
Berichten:7


Hoi

Probeer eerst een C te leren en daarna objective-C dan ben je al een heel end als je dat onder de knie hebt zou ik pas Swift gaan leren.

Wellicht ook handig om samen met een buddy te leren dat kan zowel online als in het echt.

Maakt het niet zo saai om het te doen.

Ben zelf ook pas bezig en vindt het heel leerzaam en leuk ben zelf C aan het leren, in ieder boek staat de basis want dat heb je nodig om tot iets te kunnen komen. Als je de taal snapt kan je je de vrije loop geven aan ideeën en mogelijkheden.

Veel succes.

Reageer