App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Leden stellen zich voor: Even voorstellen...

Fred  Fred heeft nog geen Studiekaart. Klokje25 nov 2014, 15:00
Avatar
Avatar
Berichten:10


Hallo,

 

Mijn naam is Fred Zelders.

Apple-gebruiker sinds 2005. Intensief gebruiker van iPhone/iPad en iMac. Sinds Het begin van internet (begin jaren 90) gefascineerd door het web en al haar mogelijkheden. In mijn werk altijd focus voor de gebruiker van al dit moois (Usability, tools, etc., anders gezegd focus op 'de werkplek').

Onder de naam MacLessen help ik met veel plezier anderen 1:1 bij hen thuis aan de keukentafel of op het werk aan hun bureau met het vetrouwd raken met hun eigen Apple spullen zoals een Mac, een iPhone of iPad.

Regelmatig heb ik de behoefte om op iPhone, Mac of iPad over eenvoudige tools (little tools that do one thing well) te beschikken. Dat is de reden om me bij de iOS-Academie aan te sluiten in de hoop dat ik ooit zelf van die tools zal kunnen maken.

 

Ik heb er zin in!

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.

Admin Roelf  Klokje25 nov 2014, 15:22
Avatar


Alsnog van harte welkom, Fred! Je naam komt me bekend voor - ben je ooit lid geweest van CompuServe, of heb je wellicht iets met podcasting gedaan?

 

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.

Fred  Fred heeft nog geen Studiekaart. Klokje25 nov 2014, 18:28
Avatar
Avatar
Berichten:10


Hallo Roelf,

 

Compuserve? Zekers! :-)

Dat was in de pre-Internet era. En daarvóór de BBS-en, en dáárvoor de Pet en de Commodore-64 tijd. In die hele periode veel aan programmering gedaan (voornamelijk assembly en later FORTH). 

Wat podcasting betreft: Door dat fenomeen werd ik ook vanaf het eerste uur gegrepen en... het heeft me nog steeds in zijn greep (we zijn inmiddels 10 jaar verder). Fantastisch medium, ook voor educatieve doeleinden. Jouw Video's zouden bij uitstek geschikt zijn om via podcast te distribueren.

Reageer


Admin Roelf  Klokje25 nov 2014, 20:14
Avatar


"Commodore-64 tijd"

In dat geval hebben we flink wat gemeen... Het eerste boek dat ik ooit schreef, heette "Machinetaal voor de Commodore 64" 😊

Ik heb eigenlijk nooit gedacht aan podcasting voor het verspreiden van de video's. Daar ga ik eens even goed over brainstormen. Bedankt voor de suggestie, Fred!

 

 

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.

Fred  Fred heeft nog geen Studiekaart. Klokje25 nov 2014, 21:09
Avatar
Avatar
Berichten:10


Dat boek ken ik ja :-)

Ik heb indertijd met een kennis de (rode) Tape Queen module voor de C64 ontwikkeld voor KCS. Met twee andere kennissen een F.I.G.-FORTH compiler voor Pet en Commodore64 en een schriftelijke cursus FIG-FORTH. 

Hou me qua podcast op de hoogte, wil je?

Reageer