App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Leden stellen zich voor: Even voorstellen - Maarten de Koning

Maarten de Koning  Maarten de Koning heeft nog geen Studiekaart. Klokje29 apr 2015, 21:00
Avatar
Avatar
Berichten:1


Hallo allemaal,

Via deze weg wilde ik mij even voorstellen. Ik ben Maarten de Koning, 33 jaar en ben in het dagelijkse leven werkzaam als 'agent' van een Amerikaans talent agency welke actief is in de games industrie en game developers vertegenwoordigd. Ik help developers bij het acquireren en sluiten van deals, sourcen van work-for-hire en help hen met corporate strategy & identity.

Daarnaast ben ik ook op grote lijnen betrokken bij de development van games en heb een achtergrond in game productie en project management (Scrum, Kanban, agile development etc.). Voorheen was ik ook actief met mijn eigen bedrijf in apps in de algemene zin (en niet alleen games), dus heb ervaring met de productie ervan maar niet met het daadwerkelijke programmeren.

Mijn eerste computer was een C64 waar ik kennis heb gemaakt met QBasic en ben daarna overgestapt op Turbo Pascal en Visual Basic, maar ben toen mid-jaren negentig gestopt met programmeren. Het was te moeilijk voor mij bleek toen.

Reden dat ik (na het zien van het OMT video item) ben begonnen met iOS Academie is dat ik nu zelf eens wil leren om apps zelfstandig te programmeren, in plaats van het overzien van de productie van een app. Vooralsnog als hobby en ook om mijn kennis te vergroten, hetgeen ook professioneel van pas kan komen.

Groeten,

Maarten

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.