App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - Het eBook: Apps bouwen met Swift: Foundation library missing?

Noki  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Nico 36%. Klokje03 mei 2015, 20:45
Avatar
Avatar
Berichten:20


Hoi allemaal, 

in hoofdstuk 11.3 moet je voor het eerst een application bouwen (CabrioDemo) waarbij elke Class zijn eigen bestand heeft. Ik heb eht programma ingetypt maar kreeg foutmeldingen als ik hem probeerde te runnen.

Uiteindelijk ben ik via wat zoek opdrachten op een site gekomen welke aangaf dat je misschien de Foundation Library mist. Ik heb het hoofdstuk nog eens doorgelezen maar ik kan nergens vinden dat je die moet gebruiken, sterker nog, in het stuk over main.swift staat zelfs dat je alle bestaande code (waaronder hello world) moet verwijderen. 

Als ik het met goed herinner heb ik in het begin van het boek wel eens de "import Foundation" option moeten gebruiken maar dat was dacht ik om gebruik te maken van wat "NS..." datatypes. Echter, ik heb in mijn main.swift code "import Foundation" toegevoegd en voila.. hij runt.

Mijn vraag is, zit er een fout in het boek en had de import Foundation er wel bij moeten staan (en zo ja waarvoor dan)? Of kan het zijn dat ik iets fout gedaan heb (of verkeerd gelezen) waardoor ik deze foundation nodig heb.

Vriendelijke Groet,

Nico van der Linden 

Reageer


Admin Roelf  Klokje04 mei 2015, 17:04
Avatar


Nico, voor deze app heb je Foundation niet nodig. Om je te kunnen vertellen wat er bij jou fout gaat als je de regel met import Foundation weglaat, is iets meer informatie nodig, zoals bijvoorbeeld de precieze foutmeldingen die je te zien krijgt. Wat je ook kunt doen: zet (een kopie van) je complete project ergens in een Dropbox-map en deel die map in dit forum. Dan kijken we er even naar.

Of: vergelijk je app even met de app die bij het eBook wordt geleverd en die je kunt downloaden op de pagina (in je Bibliotheek) waar het eBook staat.

Succes!

 

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.

Noki  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Nico 36%. Klokje05 mei 2015, 09:29
Avatar
Avatar
Berichten:20


Hoi Roelf, 

bedankt voor je reactie, ik zal er zeker ook nog verder naar kijken want ik had al het vermoeden dat het niet zo kon zijn dat je deze Foundation library nodig had. Maar ik heb ook de applicatie in dropbox gezet misschien dat je er eens naar kunt kijken als je tijd hebt. 

https://www.dropbox.com/sh/53eptq6sckm7t0w/AADGwUyvFrXQKwFtWQ1gCrZpa?dl=0

De meldingen die ik krijg zijn een beetje vaag, er staat "Apple Match-O Linker(id) Error "__TF10ObjectiveC22_convertBoolToObjCBoolFSbVS" Klinkt alsof er iets mis is met de boolean variabelen. Als ik zelf vind wat het was zal ik het hier ook even zetten :-) 

Groeten, 

Nico

Reageer


Admin Roelf  Klokje05 mei 2015, 10:48
Avatar


Nico, ik heb even gekeken en je app compileert bij mij (ook als ik de import Foundation-regel weghaal) prima, zonder fouten.

Je zou eerst even het Clean-commando van Xcode kunnen proberen; je vindt dat commando in het Product-menu. Start de app daarna opnieuw.

Lukt dat niet, maak dan een nieuw (OSX) project en importeer je vier Swift-bestanden in dat project. Als je de app dan start, zou het probleem definitief moeten zijn opgelost.

Lukt het niet, laat het dan nog even weten.

Succes!

Reageer


Noki  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Nico 36%. Klokje05 mei 2015, 11:26
Avatar
Avatar
Berichten:20


Super! Dank je voor het advies, na een clean kan ik hem ook gewoon uitvoeren inderdaad

Reageer