App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - De videocursus: Wat je over Swift moet weten: Les 1 regel 12 error?

Daniel  Daniel heeft nog geen Studiekaart. Klokje20 dec 2014, 00:44
Avatar
Avatar
Berichten:4


Hoi allemaal,

 

Ik kom echt niet verder dan 1 : 24 : 00 in les 1. Ik probeer de iOS Simulator op te starten om het resultaat te bekijken, maar die app komt niet verder dan het startscherm en de iOS Simulator zelf is ook erg traag. Na het opstarten van de iOS Simulator krijg ik vrijwel meteen onderstaande afbeelding op mijn scherm. Mijn code is precies hetzelfde als in de cursus.

 

Kan iemand snel antwoorden? Aangezien ik sinds zondagmiddag zit te wachten op een antwoord per email zit ik te twijfelen om mijn geld terug te vragen. Vind de manier van communicatie namelijk slordig.

 

Afbeelding: http://i62.tinypic.com/sv3p7n.png

Reageer


Admin Roelf  Klokje20 dec 2014, 11:21
Avatar


Daniel,

Allereerst: niet opgeven! Crashes en fouten horen bij het leren programmeren.

Eerst wat de traagheid van de Simulator betreft. Dat is een bekend probleem. De oplossing die ik zelf gebruik: nadat ik de Simulator heb gestart (wat de eerste keer dus lang kan duren), stop ik hem vanuit Xcode, door op de "Stop"-toets te drukken of met de toetscombinatie Cmd-. (punt). De Simulator sluit ik dus niet af, waardoor je app de volgende keer veel sneller start.

Dan de crash. In bijna alle gevallen komt die door een probleem met de verbindingen ('connections') tussen de objecten in je Storyboard en de programmacode. Een ander forumlid (Patricia) had dit probleem ook: klik hier voor meer informatie daarover.

Een paar manieren om het op te lossen:

  1. Scroll, in het debug-paneel, naar boven. Helemaal bovenin zie je nog wat meer informatie over de oorzaak van de fout. Vaak helpt dat je al verder.
  2. Verbreek alle verbindingen tussen de programmacode en de objecten in je Storyboard en leg die verbindingen opnieuw. Dan is het probleem vaak opgelost.
  3. Maak een geheel nieuw project en doe alles opnieuw. Dat lijkt omslachtig, maar soms is het bij Xcode een effectieve manier om een dergelijk probleem op te lossen.

Tot slot: een werkende versie kun je downloaden op de pagina waar de video staat. Dat is altijd een redmiddel als je echt niet verder komt.

Nogmaals: niet opgeven. Dit hoort er echt bij. Als het nog niet werkt, post dan even een bericht op dit forum.

Succes!

 

Reageer


Daniel  Daniel heeft nog geen Studiekaart. Klokje21 dec 2014, 00:02
Avatar
Avatar
Berichten:4


Dank voor je reactie Roelf, maar die iOS Simulator wil maar niet verder dan het startscherm waar dus alleen "DemoApp" en dat copyright onderin staat. Ik heb gedaan wat je zei, maar het helpt dus niet helaas. Ik wil best wel jouw versie downloaden, maar ik heb dan het gevoel dat ik wat van de stof mis omdat ik het niet zelf uitvoer.

Heb je misschien nog wat andere oplossingen, of moet ik toch maar jouw versie downloaden en de video gewoon afkijken?

 

Daniel

 

Edit: Ik heb CMD + Z ingedrukt gehouden om weer te krijgen wat ik eerst had, en het werkt nu allemaal weer snel! Ben best blij nu :D. Nog bedankt voor je reactie :D.

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.