App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Ik sta in de App Store!: Mijn eerste app DJ GIGS staat in de App Store.

Jeroen  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Jeroen 29%. Klokje12 sep 2016, 20:35
Avatar
Avatar
Berichten:3


Hallo Allemaal,

Na een jaar stukje bij beetje leren en doen (door het 1e deel van apps maken met swift, github en stackoverflow) staat sinds kort mijn eerste app in de app store. Met behulp van een API van songkick haal ik via Alamofire de gegevens op die weer worden gegeven. Voor een eerste app misschien iets te zwaar want volgens mij geeft Roelf aan dat het van makkelijk naar moeilijk moet gaan en niet direct teveel willen doen. Verklaart ook wel waarom het bij mij zo lang heeft geduurd. Kan ook te maken hebben dat ik meerdere hobby's (o.a. dance muziek maken onder mijn naam Yurroon) heb en mijn tijd een beetje probeer te verdelen.

Het 1e deel van het boek heeft me goed geholpen met het begrijpen van de taal in Swift. Ben zelf al een jaartje of 14 Siemens plc's aan het programmeren voor mijn werk maar zat steeds op die manier te denken in Swift en dat werkt niet zo goed. Dus het boek doorlopen en netjes de opdrachten uitgevoerd. Ben wel van mening dat je daarna niet alle info hebt om een app te maken. Daar vind ik xcode en de mogelijkheden die er zijn te groot voor. Zolang je geen debug info in de console komt is het leuk maar als er wel iets in komt te staan dan moet je het toch zelf uit gaan zoeken. Heb na het lezen van het boek deel 2 gekocht en ben daar nu in bezig. Veel info voor het maken van de app heb ik ook gevonden via internet.

Ben benieuwd wat jullie van de app vinden.

 

Groeten,

Jeroen Kiewiet

 

Reageer


DaLi  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Daan 69%. Klokje12 sep 2016, 22:18
Avatar
Avatar
Berichten:87
Fans:1


Leuke app Jeroen voor de DJ fans. Vooral het onderste stuk met het bladeren door de DJ's geeft een mooi uiterlijk aan de app.

Kleine feedback: als ik kort swipe door de DJ's gaat je erg snel 2 DJ's verder. 

Verder alle lof dat je in de App Store staat!

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.

Bonanza  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Frans 64%. Klokje17 sep 2016, 21:27
Avatar
Avatar
Berichten:23


Hallo Jeroen,

Zojuist jouw dj app bekeken. Mooi gemaakt.

De opmerking van DaLi klopt: het scrollen van de dj's gaat soms zo snel dat je enkele overslaat.

Wanneer je de concertreeks van een dj doorswiped kun je niet zien dat je bij de laatste of de eerste bent gekomen. Wellicht op een of andere manier te tonen dat dit het eerstvolgende of het laatst bekende concert is. (Kleurtje?)

Wanneer een dj geen bekende concerten heeft toon je een pop-up met die melding. Hier moet je op OK klikken om verder te kunnen. Wellicht ook in te bouwen dat deze melding ook automatisch na een paar seconden verdwijnt. Hoef je geen actie te ondernemen.

De info-knop geeft de mogelijkheid feedback of contact op te nemen. In beide gevallen kom je in hetzelfde emailscherm terecht. Wellicht kan een van de twee verdwijnen of in de email moet al wat tekst voorgedefinieerd worden.

Wanneer je de email annuleert kom je in het emailprogramna terecht en niet in de app. Zou beter zijn als je direct weer terug komt in de app op de info pagina.

Dit is allemaal geen kritiek want je app is mooi en zinvol, maar ik hoop dat ik je weer aan het denken en werken heb gekregen :)

 

Groet

Frans (alias: Bonanza)

 

 

 

 

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.

CeraMo69  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Pieter 81%. Klokje17 sep 2016, 22:51
Avatar
Avatar
Berichten:43


Damn..

Indrukwekkend, heel mooi afgewerkt!

Heb je alvast 'n recensie nagelaten, nog veel succes in je volgende project(en), ben benieuwd naar de toekomst & proficiat met het verwezenlijken van 'n strakke, moderne app!

Groetjes

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.