App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Leden stellen zich voor: Nieuw lid

Dennis  Dennis heeft nog geen Studiekaart. Klokje03 feb 2015, 10:38
Avatar
Avatar
Berichten:1


Hallo allemaal,

Zal me even voorstellen, ben Dennis 42 jaar oud en wil me graag verdiepen in het maken van app's.Heb me een tijdje geleden ook al verdiept in het maken van websites dit ging me goed af.Maar ben daar mee gestopt omdat ik een app gewoon veel mooier vindt en vooral leuker.Ben mijn hele leven al een gamer geweest en heb dit dan ook zien groeien van pingpong naar de games van nu.Ik zou graag willen leren om een game te maken die weer richting c 64 gaat dat zal al moeilijk genoeg zijn voor mij.Heb veel ideeen ook op het gebied van informatie app's, maar ook een aantal simpele games die ik graag zelf wil gaan maken.

Kennis tot nu toe een beetje html5 beetje C.

Ook werkt mijn vrouw al jaren met adobe cs6 illustrator en InDesign.

Daardoor zouden we samen wat moois moeten kunnen maken.

Xcode + swift lijkt me nu de beste keus om mee door te gaan en cursus c ernaast te gaan doen.

Zoon is nu 6 jaar en als hij hel leuk vindt wil ik hem voor zijn met wat kennis op dit gebied,als ik dat redt want die leren een stuk sneller ; )

Reageer


Admin Roelf  Klokje04 feb 2015, 08:56
Avatar


Van harte welkom, Dennis!

Ook ik ben als gamer begonnen: eerst coin-ops, daarna diverse spelcomputers en vervolgens de Commodore VIC-20 en Commodore 64. Veel games geprogrammeerd en je kunt er vanuit gaan dat game programming ook op de iOS Academie aandacht krijgt!

Een tip: leer eerst Swift voordat je met C (en vervolgens Objective-C) aan de slag gaat. Die overstap is gemakkelijker dan andersom.

Succes!

 

Reageer