App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - De videocursus: UIKit in de praktijk: Nogal chaotisch.

Daniel47  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Daniel 27%. Klokje29 mei 2015, 12:00
Avatar
Avatar
Berichten:21


Na meer dan een maand wachten op het vervolg van de cursus zou die nu eindelijk beschikbaar zijn.

Maar ... als datum wordt op de ene plaats vrijdag 28 mei opgegeven (!!) en op de andere plaats vrijdag 29 juni (!?) 

Dat lijkt mij allemaal nogal chaotisch. 

Ook over het boek waar Core Data in zou behandeld worden horen we niets meer.

Komen de updates van Xcode en Swift te snel?

 

Reageer


Admin Roelf  Klokje29 mei 2015, 13:44
Avatar


Daniel, dank voor je bericht. Jouw vragen worden ook regelmatig tijdens webinars gesteld. Dan geef ik altijd uitgebreid antwoord, maar om één of andere reden was het er nog niet van gekomen om dat even in het forum te doen.

De voortdurende nieuwe updates van Swift en Xcode zorgen inderdaad voor veel extra werk. Afleveringen van al bestaande videocursussen moeten worden gewijzigd (of soms helemaal opnieuw worden opgenomen), eBooks moeten worden aangepast en ook de inhoud van boeken waarmee ik bezig ben, is bijna alweer verouderd voordat ze is geschreven. En dan praat ik nog niet over alle YouTube-video's en bijbehorende voorbeeldbestanden die moeten worden bijgewerkt...

Dus inderdaad: dat levert soms wat chaotische taferelen op. Sorry daarvoor!

Wat je vraag over UIKit in de praktijk betreft: gisteren (donderdag) is er een nieuwe video online gekomen: de derde video van les 4. Les 5 staat voor vandaag gepland (dus 29 mei en niet 29 juni - foutje), maar dat zou één of twee dagen kunnen uitlopen (ik ben niet helemaal tevreden over de kwaliteit van een stuk uit die video, dus waarschijnlijk neem ik dat opnieuw op).

Inmiddels is wel duidelijk dat het even gaat duren voordat er wéér een nieuwe versie van Swift komt. Bovendien heb ik zo'n beetje al het materiaal dat al is verschenen, bijgewerkt. De vaart zit er dus weer in wat de nieuwe opnames van UIKit in de praktijk betreft.

Voor de zekerheid: in les 4 is video 2 ook gewijzigd, net als de bijbehorende voorbeeldbestanden. Houd daar even rekening mee als je de video's download in plaats van online bekijkt.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je geduld!

 

Reageer


Rob T  Rob heeft nog geen Studiekaart. Klokje02 jun 2015, 12:30
Avatar
Avatar
Berichten:2


Goedemiddag Roelf,

Ik las dit toevallig over les 4 video 2 dat ie gewijzigd was. Ik download ze meestal zodat ik op me werk en elders ook de video's kan doornemen op me ipad/iphone. Is dit de enige die gewijzigd is in deze videoreeks?

En nog een vraag: Zijn er toevallig ook video's gewijzigd in de lessen "Videocursus: Wat je over Swift moet weten" ? Heb ze op 16/03/15 gedownload, maar verder niet gezien of gelezen dat er iets gewijzigd is. Bij de nieuwe versie van het eBook kreeg ik een mailtje hierover. Is dit ook zo als er video's etc gewijzigd wordt? Of staat het ergens in het forum?

Bedankt, gr Rob

 

Reageer