App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Algemeen: over pixels en percentages

JW  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort JW 46%. Klokje22 jan 2016, 15:31
Avatar
Avatar
Berichten:20


Als ik via storyboard mijn scherm opmaak kan ik dat doen voor meerdere iPhone's en iPads met size classes.

 

Nu vraag ik met af of ik ergens het aantal pixels kan opvragen van het betreffende device.. nu worden sommige plaatjes te klein op een groot scherm..

Als ik het aantal pixels weet kan ik het misschien berekenen wat de grootte moet zijn, dat ik een soort percentage bereken. (plaatje X moet 50% van de aantal horizontale pixels worden, bij ieder device)

Ik kan wel via traitCollection.disPlayScale de waarde 1.0, 2.0 of 3.0 eruit halen, maar heb ik nog niet de aantal pixels.

Tevens de vraag waarom een iPad pro niet op 3.0 staat, en alleen de iphone 6... iPad pro heeft de meeste pixels lijkt me.

Als ik de plaatjes toevoeg... plaatje.png / plaatje 2x.png / plaatje 3x.png   dan kiest XCode zelf welke deze neerzet.. Klopt dat.. Toch heb ik nog ergens een plaatje dat op het kleinste formaat staat en uitvergroot lijkt te zijn..

Alvast bedankt.

 

Jan-Willem

 

 

 

Reageer


JW  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort JW 46%. Klokje22 jan 2016, 19:58
Avatar
Avatar
Berichten:20


Het aantal pixels ben ik al achter, als ik dit na ViewDidLoad plaats krijg je het te zien.

print("breed = (view.frame.size.width), hoog = (view.frame.size.height)")

 

Maar snap ik het nog niet.. als ik dan de iPad Pro opstart krijg ik de breedte 1024 tot 1366, terwijl volgens Apple de display van een Pro 2732 x 2048 zou moeten zijn.

ook als je een iPad retina scherm opstart lijkt dit niet te kloppen.. ik krijg niet van die hoge resolutie waarde...

Kan iemand duidelijkheid bieden..?

 

JW

 

       

Reageer


Admin Roelf  Klokje22 jan 2016, 20:22
Avatar


JW,

Zowel iPad als iPad Pro hebben twee keer het aantal pixels per punt. Alleen de iPhone 6(s) Plus heeft drie keer het aantal pixels per punt. De enige afbeeldingen die je hoeft aan te leveren, zijn dus de "2x"- en de "3x"-versies. Stel, je hebt een afbeelding nodig van "100 bij 100 punten". Lever er dan eentje aan van 200 bij 200 pixels en eentje van 300 bij 300 pixels. Dan zou alles perfect moeten werken.

Succes!

 (Edit: bij de iPad Pro wordt de resolutie als "hoogte bij breedte" weergegeven in plaats van "breedte bij hoogte". Dat verklaart de afwijkende afmetingen...)

Reageer