App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - Het Startpakket: SDK 8.1

Martin  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Martin 2%. Klokje25 okt 2014, 13:31
Avatar
Avatar
Berichten:5


Ik heb het starterspakket geprobeerd te volgen. De informatie is duidelijk. Echter de voorbeelden sluiten niet aan met mijn scherm. Ik werk met X-code IOS SDK 8.1. Diverse knopjes en dingetjes heb ik uiteindelijk wel gevonden. Maar het centreren van de tekst met een plaatje erboven gaat niet lekker. Ik heb niet het idee dat de tekst in het midden staat en het plaatje vult de hele bovenkant van het scherm (na run). Ook bij het draaien gaat linksom niet goed. De rest wel. Ik ben wel al begonnen met de cursus C, maar ook daar verschillen. Ik heb geen main.c. wel een main.m die er uitziet als main.c maar toch net iets anders is. 

Wat sla ik over of mis ik?

Reageer


Martin  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Martin 2%. Klokje25 okt 2014, 13:37
Avatar
Avatar
Berichten:5


Die van de C-lessen heb ik al gevonden. Ik had voor objective C ipv C gekozen. Sorry

Reageer


Admin Roelf  Klokje26 okt 2014, 12:52
Avatar


Martin, sinds Xcode versie 6 (of eigenlijk 6.1, die twee weken na versie 6 is verschenen) zijn er een aantal dingen veranderd, onder andere wat Auto Layout betreft. Binnenkort (waarschijnlijk in de eerste of tweede week van november) wordt het Startpakket aangepast voor versie 6.1 van Xcode, zodat alles weer goed werkt. Je krijgt nog een bericht wanneer dat is gebeurd.

 

Reageer


Admin Roelf  Klokje22 dec 2014, 20:42
Avatar


Martin, in het kader "beter laat dan nooit": er is inmiddels een nieuwe versie van het Startpakket beschikbaar. Deze versie is geschreven voor Xcode 6.1.1 en iOS 8.1(.2). Daarin werkt alles dus zoals het hoort.

Veel plezier ermee!

 

Reageer