App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Algemeen: Swift Sandbox

Noa  Noa heeft nog geen punten gescoord op de eerste vier stappen van zijn/haar Studiekaart. Klokje12 jan 2016, 22:06
Avatar
Avatar
Berichten:4


Hallo,

 

ik zou heel graag (leren) een app te maken, ik heb alleen nog geen Imac/Macbook maar daar ben ik voor aan het sparen en die kan ik dus ongeveer in April kopen. Toch vindt ik het niks om tot April stil te zitten terwijl ik in die tijd al een heel deel van Swift had kunnen begrijpen. Nou was ik gisteren bij het webinar aanwezig en toen kwam ook Swift Sandbox aan het bod (had ik voorheen nog nooit van gehoord), maar ik ben even gaan kijken en ik zag dat je er gewoon regels code in kan schrijven en ze ook kan runnen. Nou vroeg ik me af wat het verchil is tussen xcode en sandbox en of ik niet totdat ik een Imac heb gekocht kan oefenen in sandbox? of is sandbox voor heel iets anders bedoelt ;)

 

Groetjes

Reageer


Patrick  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Patrick 45%. Klokje13 jan 2016, 07:54
Avatar
Avatar
Berichten:4


Noa,

Eigenlijk zit je in een comfortabele situatie,daar je nog geen Imac hebt kan je je voor de volle 100% focussen op het leren van Swift via de sandbox.

Je zal merken dat wanneer je een grondige kennis hebt van Swift het echte werk in UIkit(waarvoor je Xcode nodig hebt) een stuk vlotter zal verlopen.

Dus: spaar maar lekker verder voor je Mac en oefen zoveel als mogelijk Swift in de sandbox.

 

Groeten,

Patrick

 

Reageer


Noa  Noa heeft nog geen punten gescoord op de eerste vier stappen van zijn/haar Studiekaart. Klokje13 jan 2016, 15:31
Avatar
Avatar
Berichten:4


Hallo,

 

ten eerste: super bedankt voor je reactie! Alleen twee dingen zijn mij nog onduidelijk, wat zijn de verschillen tussen xcode en sandbox? Dus welke features heeft xcode die sandbox niet heeft? En het tweede ding is: ik heb het 'leer apps bouwen met swift' boek nog niet gekocht omdat ik nog geen iMac heb maar.... Kan ik ook de opdrachten van het boek totdat ik een iMac heb op sandbox doen? Of mis ik dan sommige acties die niet op sandbox kunnen maar alleen op xcode mogelijk zijn?

 

alvast bedankt,

 

Noa

Reageer


Patrick  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Patrick 45%. Klokje13 jan 2016, 19:41
Avatar
Avatar
Berichten:4


Noa,

Sedert Swift open source is kan je via omgevingen van derden deze vrij nieuwe programmeertaal gaan gebruiken(bvb sandox).

Het boek kan hierbij een handig hulpmiddel zijn,zeker als je van plan bent om later Xcode te gebruiken.

Xcode heb je nodig als je echt van start gaat met het bouwen van apps voor iOS.Een gouden tip, begin geen apps te bouwen zonder kennis van Swift of Obective-C.

Indien je over een Mac beschikt kan je de twee zaken uiteraard combineren door met Xcode te starten,maar dit is per definitie niet altijd een voordeel!

M.a.w. volg het stappenplan zoals beschreven op iOS Academie en je zal merken dat je vrij snel een simpele app kan bouwen.

Groeten,

 

Patrick

Reageer


Admin Roelf  Klokje13 jan 2016, 22:20
Avatar


Noa, als je nog geen Mac hebt, zou je kunnen overwegen om te beginnen met de Praktijkgids Swift. Dit eBook verschijnt eind januari, maar de eerste tien hoofdstukken krijg je nu al als je het boek "in de voorverkoop" (met een flinke korting) aanschaft. 

Met de Praktijkgids Swift leer je Swift zonder dat je Xcode hoeft te gebruiken; alle voorbeelden werken ook met de IBM Swift Sandbox.

Meer informatie over dit nieuwe eBook vind je hier. Succes!

Reageer