App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - Het eBook: Apps bouwen met Swift: Top!

HesselHomme  Hessel Homme Riemersma heeft nog geen Studiekaart. Klokje20 nov 2014, 20:39
Avatar
Avatar
Berichten:8


Goed middel om reclame te maken voor je boek ;-) Maar zonder gekheid, echt een goed beschreven en duidelijke uitleg hoe je Apps kunt maken met Swift.

Als programmeur heb ik (ondertussen) met vele talen gewerkt (VB, C#, Delphi/Pascal) en aangezien ik een groot Apple fan ben heb ik me ook op Objective-C gestort. Met Objective-C heb ik het zelfs voor elkaar gekregen om een App te maken, maar wat was dat een h#@#l!

Persoonlijk ben ik een groot Delphi/Pascal liefhebber en zo heb ik dus ook nog even naar Lazarus/FreePascal gekeken, maar eigenlijk is dat het gewooon niet. De oplossing van Delphi XE is best goed, maar hierbij loop je altijd achter de feiten aan.

Met het nieuws eerder dit jaar dat er een nieuwe taal Swift is, ben ik me toch weer in Xcode gaan verdiepen. Maar de moed om er “echt” mee aan de slag te gaan ontbrak nog een beetje. (zeker door mijn ervaringen met Objective-C). Maar met behulp van het boek van Roelf gaat het nu als een speer.

Ondertussen ben ik aanbeland bij hoofdstuk 13 en het wordt alsmaar leuker… Bijna jammer dat het bijna uit is en het wachten is wat mij betreft op het vervolg.

Als hierin de volgende onderwerpen worden uitgelegd ben ik zeker weer van de partij 

  • MVC
  • Meer StoryBoard (voorbeelden)
  • Debuggen/tools
  • …. (er zijn vast nog wel meer “gevorderden” onderwerpen te verzinnen)

Overigens heb ik nog wel regelmatig ruzie met de “auto layout”, geeft soms waarschuwingen waarvan ik (eigenwijs als ik ben) denk dat ik het wel goed doe.

(Er zit nog wel her en daar een foutje in de tekst, zal ik die per mail naar je sturen Roelf?)

Het boek is zeker een aanrader voor iemand die wil beginnen met ontwikkelen van Apps voor iOS.

Reageer


Admin Roelf  Klokje24 nov 2014, 22:04
Avatar


Bedankt voor je bericht, HesselHomme!

Een aantal van de onderwerpen die je graag behandeld wilt zien, komen inderdaad beschikbaar in eBook-formaat. Bedankt voor je suggesties, want MVC zou ik anders niet hebben meegenomen!

Auto Layout komt eerdaags aan de orde in een aparte videocursus en wellicht in een bijbehorend eBook. De definitieve beslissing daarover wordt over een paar weken genomen.

Wat de foutjes in de tekst betreft: heel graag! Dat mag zowel per mail als hier op het forum, kies gewoon de optie die je het gemakkelijkst vindt.

Succes met het doorwerken van hoofdstuk 13!

Reageer