App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Leden stellen zich voor: var name = "Tom"

Tom  Tom heeft nog geen Studiekaart. Klokje17 jul 2015, 10:04
Avatar
Avatar
Berichten:3


Hey Swifters,

Mijn naam is Tom, en ik ben een 20-jarige student singer/songwriter op de Popacademie. Ik ben al een tijdje geinteresseerd in schrijven van code en het programmeren, en heb al wat ervaring opgedaan door het runnen van MineCraft servers en het onderhouden van WordPress websites, waarbij ik voor het eerst kennis maakte met wat basisprincipes in coding. Toch had ik nog nooit zelf code geschreven en was ik van plan deze vakantie er echt mee te beginnen, en hopelijk ook mijn eerste eigen iOS app te maken.

Ik ben vorige week begonnen, en ben nu halverwege het boek (afronding van Hoofdstuk 6 - Functies) en daarnaast volg ik een cursus via de app Udemy, lees ik af en toe eens in het Swift boek van Apple zelf en kijk ik veel tutorials op YouTube.

Hopelijk kan ik dit forum gebruiken om hulp te krijgen waar nodig. Ik studeer graag zelfstandig (zonder docent), maar soms loop je tegen dingen aan die zelf bijna niet te verklaren zijn zonder wat uitleg. Ik hoop over een tijdje net zo goed ook anderen hier te kunnen helpen, mits het een actief forum blijkt te zijn. Ik heb zojuist m'n eerste vraag gepost in het forum over het boek Programmeren met Swift, en wacht op reactie.

Tot snel,
Tom

Reageer


Erwin  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Erwin 74%. Klokje27 jul 2015, 14:13
Avatar
Avatar
Berichten:64


Welkom Tom 'Swift'. Haastige spoed is zelden goed. Het boek van Roelf leert je in heldere stappen je de grondbeginselen van Swift eigen te maken. Als je in deze fase daarnaast nog verschillende andere bronnen raadpleegt wordt het vaak verwarrend. Dat is nu juist niet de bedoeling. Er is heel veel te leren. Als je liever zelf leert is het belangrijk om stapsgewijs je kennis op te bouwen. Zonder goed fundament wordt het later steeds moeilijker om stabiele en effectieve code te schrijven. De andere forumleden zullen je uiteraard helpen bij het beantwoorden van je vragen. Veel succes in de wondere wereld van Swift.

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.

Tom  Tom heeft nog geen Studiekaart. Klokje27 jul 2015, 22:11
Avatar
Avatar
Berichten:3


Bedankt voor je reactie. Ik begon met een cursus, een Engelstalige op Udemy, en ben juist meerdere kanten gaan bekijken, omdat ik niet alles even goed uitgelegd vond worden. Vind het juist verfrissend een beetje af te wisselen, en door soms de uitleg van de een te horen, snap ik die van de ander ook. Ik ben bijna door het boek heen, en vindt het echt de duidelijkste bron die ik heb, dat wel!

Reageer


Erwin  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Erwin 74%. Klokje28 jul 2015, 12:55
Avatar
Avatar
Berichten:64


Beste Tom,

Dat was ook mijn bedoeling. Door de gestructureerde opbouw in het boek leer je op het juiste moment de juiste dingen. Met deze bouwstenen en de design pattens leer je betere code schrijven. En wat je niet schrijft, kan ook niet verkeerd begrepen worden. Door de compileren wel te verstaan. De cursus van Roelf geeft je een goed fundament om de andere cursussen zoals van Udemy en O'Reilly beter te begrijpen. Zoals je hebt gemerkt heb je een goede ondergrond nodig om effectieve apps voor iOS en OSX te bouwen. Op naar het tweede boek over UIKit. Veel succes met je vorderingen.

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.