App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - Het eBook: Apps bouwen met Swift: View controller

Marcel  Marcel heeft nog geen Studiekaart. Klokje26 feb 2015, 11:37
Avatar
Avatar
Berichten:5


Hallo,

Ik ben zijdelings graag bezig in de creatieve omgeving. Zo bouw ik zo nu en dan een website voor iemand, ook gebruikmakend van allerlei grafische programma's. Apps hield ik mij niet mee bezig. Toch lijkt het mij wel leuk om dat ook te kunnen. In de eerste verkenning zijn er genoeg tutorials te vinden of ook dure (gebruiksvriendelijke)programma's om apps mee te maken. Toch knapte ik er op af omdat het er allemaal zo ingewikkeld uitziet en weinig aanknopingspunten vanuit HTML. Toch zie ik gebeuren dat we nu en straks meer en meer dingen regelen met een app dan via een website, dus nog maar eens rondgekeken en zo kwam ik bij de IOS academie. Dit durfde ik wel aan en kreeg het gevoel dat ik door deze opleiding het wel onder de knie krijg, alhoewel ik er wel een aantal maanden voor uitgetrokken heb.  

Enthousiast begonnen met het boek "apps bouwen met swift" en gekomen tot blz 31 afbeelding 1-27. Juist het doe-aspect vind ik leuk aan deze cursus.  Een beetje wennen aan die rare knoppen van apple als je er gewoon toetsenbord op aangesloten hebt (CMD en .. ).

Maar ik heb, denk ik, de nieuwere versie van Xcode want ik krijg bij het openen van main storyboard niet de view controller in beeld zoals op afbeelding 1-27.

Een beetje puzzelen en ontdekken hou ik ook wel van en dit is ook zeer leerzaam. 

Ga dit weekend er mee verder en mocht het niet lukken dan horen jullie het.

 

Reageer

Leuk! 2 personen vinden vinden dit leuk.

AppChanger  Laurens heeft nog geen Studiekaart. Klokje26 feb 2015, 20:41
Avatar
Avatar
Berichten:301
Fans:13


Hallo Marcel,

Als je problemen ondervindt laat je het gerust weten! Er wordt dan zo snel als mogelijk een antwoord op je vraag gegven.

Met vriendelijke groeten

Laurens

Reageer