App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - iOS Academie - Leden stellen zich voor: Voorstelling

Michel  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Michel 11%. Klokje04 feb 2017, 17:34
Avatar
Avatar
Berichten:1


Hallo Iedereen,

Op vraag van Roelf neem ik de vrijheid om mij even voor te stellen : Mijn naam is Michel en ben inmiddels een 57 jarige Belg. Dit houdt in dat ik nog uit de tijd stam van ponskaarten, Basic en Fortran ...

Weliswaar blijft de wondere wereld van de software mij boeien , maar heb ik het programmeren moeten laten schieten ( behalve wat VBA ) wegens andere aktiviteiten.

Toen ik merkte dat Apple met een nieuwe taal Swift uitkwam, besloop mij de interesse om eens te proberen terug aansluiting te vinden.

Ik moet Roelf feliciteren met de uitgifte van zijn boeken die een bijzondere heldere uitleg geven. Niettegenstaande ik professioneel meestal Engels spreek, is het toch steeds aangenaam ( en sneller ) om een boek in het Nederlands te lezen. Mijn dank daarvoor.

Alhoewel mijn eerste doel is om voeling te krijgen met SWIFT zonder een bepaalde App voor ogen te hebben, moet ik bekennen dat tijdens het lezen van de boeken ik toch al een drietal App ideeën heb opgeschreven, maar de prioriteit ligt momenteel nog eerst op het eigen maken van de taal en structuur. (eerst leren stappen )

Door een druk agenda, zal ik het leerproces regelmatig voor enkele weken moeten onderbreken zodat ik een zeer onregelmatige deelnemer zal zijn. Hopelijk zal dit wel wat veranderen in de komende jaren.

Nu ik toch mijn eerste woorden op dit forum aan het schrijven ben en Roelf dit misschien ook leest , vroeg ik me af of er ook een vervolg boek staat gepland om een App interactief te maken met de buitenwereld ( bv MySQL op een PC ) omdat een stand-alone App mogelijks zijn beperkingen heeft.

Ik wens alvast iedereen veel plezier aan het lesmateriaal en tevens originele ideeën om nieuwe App's te ontwikkelen. 

Michel

 

 

 

 

 

 

 

Reageer

Leuk! 1 persoon vindt vindt dit leuk.

JaapSwift  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Jaap 2%. Klokje05 feb 2017, 21:41
Avatar
Avatar
Berichten:22


Ha Michel, jij hebt ongeveer dezelfde insteek als deze 56 jarige Hollander :-) heb niet aan Fortran gesnuffeld maar wel aan OS3 Warp, Lotus Notes 2.5 to Lotus Notes 9.0, Lotus Script, Pascal en op school computerminuutjes moeten kopen op het mainframe. Na de aankondiging van Apple in de October conferentie werd mijn intresse ook gewekt door de nieuwe ontwikkelomgeving en om dezelde reden ingestapt. 

Ben benieuwd naar je Apps. Ik heb zelf een idee op papier gezet in de richting van milieubelasting.

Volg momenteel (pas net begonnen) de Video cursus.

Veel succes

Jaap

 

Reageer