App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - Het eBook: Apps bouwen met Swift: Vraagje omtrent Subclassing.

Daniel47  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Daniel 27%. Klokje01 dec 2014, 19:22
Avatar
Avatar
Berichten:21


Wanneer ik de oefening in "Subclassing" overtik dan krijg ik een foutmelding wanneer de tekst van "Class Auto: Voertuig" ingegeven wordt. De boodschap luidt: "Class 'Auto' has no initializers" Deze boodschap verdwijnt wanneer de "init(maxSnelheid: ......etc) ingetikt wordt. Dat lijkt mij logisch omdat dan de initialisatie gebeurt.  Vervelend is dat de variabelen die voordien aangemaakt worden (vb. brandstoftekst) niet automatisch ingevuld worden zolang die foutboodschap er is. Bij het opmaken van het commando " return super.description + " " + brandstoftekst" wordt bv. de variabel 'brandstoftekst' niet automatisch aangevuld.

Zou het niet handiger zijn het programmablok die de "init" behandelt helemaal vooraan in de procedure te plaatsen of zijn daarvoor strikte regels?

Reageer


Admin Roelf  Klokje04 dec 2014, 15:31
Avatar


Daniel, de laatste versie van Xcode is wat strenger geworden op dit gebied; je krijgt nu inderdaad meteen een foutmelding zodra je een class definieert (met een init-methode) en je de init-methode nog niet hebt geschreven. Je kunt hem dus beter zo hoog mogelijk plaatsen (maar ná eventuele properties met custom setters of getters).

Ik pas de tekst in het eBook aan (of liever gezegd: de Playground) om dit probleem te verhelpen. Dank voor het melden!

 

Reageer