App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - Producten van de iOS Academie - De LIVE workshop: Apps bouwen met Swift: Weer groep enthousiaste en gemotiveerde Swift ontwikkelaars in Worksho

Erwin  Op de eerste vier stappen van zijn/haar studiekaart scoort Erwin 74%. Klokje15 apr 2016, 00:10
Avatar
Avatar
Berichten:64


De tweede Live Workshop "Apps bouwen met Swift" is helaas ten einde. Helaas, omdat we in de afgelopen 10 lessen een hecht team zijn geworden. Onder de bezielende professionele leiding van Roelf hebben we ons de fijne kneepjes van Swift aangeleerd. Om hier te komen was zeker geen gemakkelijke weg. Maar de geduldige uitleg van Roelf en het consequent maken van het opgegeven huiswerk heeft van mij -als vooraf betrekkelijke leek- een enthousiaste, leergierige en goed getrainde app ontwikkelaar gemaakt. Dat één zwaluw (Swift, haha) een fantastische zomer maakt, gaat in mijn ogen voor alle workshop deelnemers van onze ochtendgroep op.

Iedereen beschikt nu over een goede, gedegen basiskennis om deze met het maken van apps verder uit te bouwen. Alle deelnemers van de ochtendsessies waren zeer gedreven. Na de eerste lessen gingen we steeds meer onderling contact zoeken om even over onze vorderingen bij te praten én om op vrijdagavond samen het soms erg pittige huiswerk te maken. Het met meerdere gelijkgestemden deze Live Workshop tot een goed einde te brengen geeft mijzelf enorm veel voldoening. Ik ben ervan overtuigd dat we onze samenwerking ook na de Workshop zullen voortzetten. Een aantal deelnemers van deze workshop hebben zich met potlood al ingeschreven voor het vervolg: workshops voor gevorderden na de zomervakantie.

Iedereen die wel eens naar de iTunes U development course CS193P door Paul Hegarty van Stanford University heeft gekeken en daarvan onder de indruk was, raad ik heel erg serieus aan het genot van deze Nederlandstalige workshop te ervaren. De aanpak van Roelf (als Nederlandstalige Paul Hegarty 2.2 -> 3.0) is vele malen interactiever. Je kunt direct vragen stellen waarbij je vaak meerdere oplossingen krijgt aangedragen. Roelf neemt iedereen op sleeptouw en controleert regelmatig of iedereen nog bij de les is. Niveauverschillen tellen tijdens deze workshop niet. Er wordt vaak gelachen. De snelheid tijdens de lessen is prettig, al moet je je niet vergissen in de tijd die het huiswerk vergt. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare tijd van 3,5 tot 4 uur per sessie.

De tijdsinvestering die Roelf in de voorbereidende webinars noemde is alleszins realistisch. Je eigen inzet vormt een essentieel onderdeel van het leerproces. Het maakt je in betrekkelijk korte tijd self-supporting als het gaat om het (uit)bouwen van apps. Je zult zelf ook na de workshop nog behoorlijk aan de bak moeten omdat de mogelijkheden van Swift onuitputtelijk zijn. Ik ben enorm blij en tevreden dat ik deze workshop heb gevolgd en ga vol zelfvertouwen aan de slag met mijn eigen apps. Als je je echt op dit terrein wilt ontwikkelen, is dit de plek waar het gebeurd. Ik raad iedereeen aan deze workshop serieus te nemen en jezelf uit te dagen om straks een succesvolle app ontwikkelaar te worden. Voor wie twijfelt en/of vragen heeft, stuur mij een privé bericht en ik zal zo snel mogelijk reageren.

Ik ga vanaf het weekeinde met mijn eerste echt eigen app aan de slag. Ik heb er onwijs veel zin in. Ik wil Roelf enorm bedanken voor zijn deskundige inzet en de mede-cursisten zal ik regelmatig op dit forum of via mail ontmoeten. Of we zetten een eigen webinar via Zoom op om elkaars vorderingen te zien. Solong, buddies.  

Happy 'Swift' Coding,

Erwin Abrahamse (Live Workshop II, ochtendsessie)

 

Reageer

Goed advies! 1 persoon vindt dit goed advies.
Leuk! 3 personen vinden vinden dit leuk.