App maken: ook jij kunt het leren!

 

de iOS Academie Forums

Forums - App-ontwikkeling - Swift en iOS: Werken met datum en DatePicker

Philippe  Philippe heeft nog geen Studiekaart. Klokje26 feb 2015, 20:21
Avatar
Avatar
Berichten:2


Hallo, ik ben Philippe en ik heb een vraag:

Ik maak nu een app voor een bedrijf, maar ik kom er niet uit hoe ik data (meervoud van datum) moet vergelijken. Er moet namelijk een 'lening'-straf komen als het langer duurt dan een jaar met blablabla.

Ik heb een DatePicker (ding waarmee je een datum kan zetten) en ik wil de input vergelijken met de huidige datum en daar het aantal dagen mee vergelijken. Hoe kan ik dit het beste doen met NSDate en DatePicker? De app heb ik nu al werkend met textfields met textfield.text.toInt() en zo gemaakt dat het niet chrasht, maar het is natuurlijk mooier en gebruiksvriendelijker met NSDate en een DatePicker.

Enig idee hoe ik dit moet doen en aanpakken?

Ter herhaling: ik wil een datum (ingevoerd door user) vergelijken met de huidige datum (die de computer weet) en vervolgens erachter komen of het langer dan een jaar geleden is of niet.

Heel erg bedankt voor het lezen, en als het niet lukt, begrijp ik dat zeker ;p

Groetjes Philippe

Reageer


Admin Roelf  Klokje26 feb 2015, 21:17
Avatar


Philippe, er zijn diverse mogelijkheden om dit te doen. In alle gevallen zorg je er eerst voor dat je twee NSDate-objecten hebt: de oorspronkelijke datum en de door de gebruiker ingevoerde datum.

Vervolgens kun je de NSDateComponents-class gebruiken om met die NSDate-objecten te 'rekenen'. Kijk ook even naar de class NSCalendar.

Dit zou je alvast een stuk verder moeten helpen. Kom je er helemaal niet uit, laat het dan nog even weten, dan maak ik een voorbeeld voor je.

Reageer

Goed advies! 3 personen vinden dit goed advies.