iOS Academie Nieuwsbrief: 10 maart

iOS Academie Nieuwsbrief

In deze Nieuwsbrief:

  • Het onderzoek: Swift in 2017 (win een iTunes-code van 100 euro)
  • iOS Academie Blog: Nieuw deze week
  • Nieuwe video: vragen en antwoorden over Xcode en Swift
  • LIVE: Clinic voor beginners, over Xcode en Swift
  • Kennismaken met… Hans
  • De winnaar: gratis drie maanden Todoist Premium

Het onderzoek: Swift in 2017 (win een iTunes-code van 100 euro)

Heb je een mening over de programmeertaal Swift en wil je kans maken op een iTunes-code ter waarde van 100 euro? Doe dan mee aan het eerste nationale onderzoek over Swift:

Het onderzoek: Swift in 2017

Elke vrijdag wordt onder de deelnemers een iTunes-code ter waarde van 100 euro verloot. En… ken je iemand die ook aan dit onderzoek wil meedoen? Voor elke vriend of vriendin die via jou aan dit onderzoek deelneemt, krijg je een extra kans op die iTunes-code!

Klik hier om mee te doen aan het onderzoek: Swift in 2017

iOS Academie Blog: Nieuw deze week

Op het blog van de iOS Academie is deze week deel drie gepost van de serie Een iOS-app maken in vijf stappen:

Serie: Een iOS-app maken in vijf stappen: Stap 3

In deze serie van vijf artikelen leer je, met de gratis Xcode-app voor je Mac, zelf een app maken voor je iPhone. Je maakt niet alleen kennis met Xcode; ook een aantal aspecten van App-ontwerp komt aan de orde.

Nieuwe video: vragen en antwoorden over Xcode en Swift

Gisteren heb ik een ‘keukentafel’-webinar gegeven, waarin ik vragen heb beantwoord over Xcode, Swift en UIKit. We zijn bijna twee uur bezig geweest! We hebben flink wat onderwerpen behandeld, waaronder Auto Layout in programmacode en Collection Views.

Als je dit webinar hebt gemist, kun je alsnog de video bekijken (en de voorbeelden downloaden):

Klik hier voor de video van het webinar van gisteravond.

Kennismaken met… Hans

Hans uit Ermelo is ZZP-er en, zoals hij zelf schrijft, op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft ideeën voor een project waar hij al jaren mee bezig is en waar hij een app voor wil ontwikkelen.

Klik hier en maak kennis met Hans.

LIVE: Clinic voor beginners, over Xcode en Swift

Over twee weken, op zaterdag 25 maart, geef ik een nieuwe LIVE Clinic: Introductie Xcode en Swift.

Tijdens deze clinic, die speciaal is bedoeld voor beginnende app-ontwikkelaars, leer je hoe je Xcode en Swift kunt gebruiken om een eenvoudige app te maken.

Je leert hoe Xcode werkt en je maakt kennis met de basisprincipes van programmeren in Swift. Ook leer je hoe je Playgrounds kunt gebruiken om Swift-code te schrijven en hoe je met het Storyboard apps kunt ontwerpen.

Nadat je deze Clinic hebt gevolgd, ben je goed thuis in Xcode, begrijp je de basisprincipes van programmeren en kun je eenvoudige programma’s in Swift schrijven. En… je maakt kennis met mensen die net als jij aan de slag willen met Xcode en Swift!

Klik hier voor meer informatie over deze Clinic.

De winnaar: gratis drie maanden Todoist Premium

Veel mensen lazen het blog-artikel, maar niemand heeft het aangedurfd om te reageren. Totdat Cor de afgelopen week in de gaten kreeg dat hij drie maanden Todoist Premium kon winnen…

Cor, gefeliciteerd! De code komt naar je toe!

Artikel gemist? Geen zorgen, ik heb nog een Premium-code van Todoist gekregen, eveneens goed voor drie maanden. Kortom: je kunt er ook eentje winnen!

Klik hier en post een korte reactie op het blog van de iOS Academie waarin je aangeeft dat je die code graag zou willen winnen – en waarom. Belangrijk: schrijf je lidnummer er even bij. Volgende week verloot ik die tweede code onder iedereen die heeft meegedaan – behalve Cor natuurlijk!