iOS Academie Nieuwsbrief: 17 maart

iOS Academie Nieuwsbrief

Leden van de iOS Academie ontvangen elk weekend de iOS Academie Nieuwsbrief met het laatste nieuws over Swift en iOS app-ontwikkeling, site-updates, tips en aanbiedingen. Wil je deze nieuwsbrief ook elke week ontvangen? Klik dan hier om je gratis aan te melden.

In deze Nieuwsbrief:

 • Aanstaande zondag: extra voordeel!
 • iOS Academie Blog: nieuw deze week
 • Kennismaken met… Hans
 • De tweede winnaar: gratis drie maanden Todoist Premium

Het was een wat rustige week op de iOS Academie, waarschijnlijk door het zomerse weer van de afgelopen week. Zelf heb ik deze week mijn tijd voornamelijk besteed aan schrijven (de laatste loodjes van de Praktijkgids Swift die eerdaags verschijnt) en het voorbereiden van twee nieuwe Workshop-lessen die ik volgende week geef.

Aanstaande zondag: extra voordeel!

Aanstaande maandag begint de lente en dat vieren we op de iOS Academie aanstaande zondag al, met (veel) lentevoordeel op bijna alle producten van de iOS Academie.

Kijk aanstaande zondag dus op de speciale pagina met lente-aanbiedingen:

www.iosacademie.nl/?a=lenteaanbiedingen

iOS Academie Blog: nieuw deze week

Op het blog van de iOS Academie zijn deze week de volgende artikelen gepost:

 • Model View Controller in Swift en Objective-C
  Eén van de conventies die je regelmatig tegenkomt als je apps gaat maken, is MVC: Model View Controller. Lees er alles over in dit artikel.
 • Serie: Een iOS-app maken in vijf stappen: Stap 4
  In deze serie van vijf artikelen leer je, met de gratis Xcode-app voor je Mac, zelf een app maken voor je iPhone. Je maakt niet alleen kennis met Xcode; ook een aantal aspecten van App-ontwerp komt aan de orde.
 • Conversie in Swift
  Hoe zet je waarden om van het ene datatype naar het andere? Hoe maak je van een Int een Double, of van een String een Int? Dit artikel laat zien hoe je conversie gebruikt.
 • Een Swift range doorzoeken naar een waarde
  Ben je al flink bezig met Swift? In dit artikel gaan we aan de slag met ranges. Je leert hoe je in een range op zoek kunt gaan naar een waarde, met klassieke for in-lussen, closures en… patroonherkenning.

Kennismaken met… Marieke

Marieke is opgegroeid met Nintendo (Zelda) en koestert, zoals ze dat zelf zegt, een grote liefde voor games. Ze gebruikt Excel voor data-analyse en ziet al flink wat overeenkomsten met het schrijven van code. Ze is zojuist begonnen met de video-versie van de Workshop en ze heeft er zin in!

Klik hier en maak kennis met Marieke.

De tweede winnaar: gratis drie maanden Todoist Premium

De tweede winnaar van de Todoist Premium code is… Kobus. Zijn reactie lees je hier. Veel plezier met je code, Kobus!