Ledenvraag: waarom is Xcode bij mij zo langzaam?

Xcode

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen die mijn video’s bekijken:

“waarom is Xcode bij mij zo langzaam en bij jou niet? Bij mij duurt het heel lang voordat de Simulator is geladen en soms lijkt alles gewoon te stoppen”.

Het antwoord zal je wellicht verbazen: bij mij is Xcode ook langzaam! In ieder geval de eerste keer dat ik Xcode en de Simulator start. Dan kan het gerust een minuut (of langer) duren voordat m’n app is gestart. In mijn video’s merk je dat niet, omdat ik die eerste keer nooit laat zien.

De oplossing is dus eenvoudig: sluit de Simulator niet als je een app hebt getest; schakel (met Cmd Tab) terug naar Xcode en stop de Simulator daar door op Cmd punt of op de Stop-knop te drukken.De Simulator blijft dan geopend en zal de volgende keer veel sneller starten.

Dus: de eerste keer duurt het starten van je app altijd lang(er), maar de volgende keren gaat het supersnel – net als in mijn video’s…