Apps bouwen met Swift

Beoordelingen

Apps bouwen met Swift

Score   36
4,8 van 5 sterren

5 sterren
30
4 sterren
6
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0

30 beoordelingen worden getoond (5 sterren).  Alle beoordelingen tonen

Score  Zeker de moeite (en Euro's) waard.

Door Pascal op 26 juli 2017

Mocht je de promotie van iOS Academie zien en/of met Roelf gemaild hebben en je herkent dan bepaalde verkooptechnieken waar je je aan ergert (net als ik), zet dat dan even van je af en ga er gewoon voor. Ik heb voor de zekerheid print-screentjes gemaakt van de “Niet goed, Geld terug” garantie en zou mijn geld zonder enige twijfel hebben terug geeist als ik de workshop niet goed genoeg had gevonden.

Tijdens de workshop heb ik heel veel geleerd en ik heb absoluut geen spijt dat ik deze workshop gekocht heb. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik ook al weer een Live Clinic achter de rug en heb ik een tweede Live Clinic gekocht.

Roelf legt heel duidelijk en uitgebreid uit. Hij heeft veel kennis en doet dat extra stapje voor je. Doordat hij heel veel workshops en clinics geeft is hij alleen (volgens mij) af en toe de weg kwijt wat in welke workshop/clinic later nog besproken wordt en plugt hij stiekem toch regelmatig andere producten van de iOS Academie.

Mijn conclusie is dus: Kijk voorbij de verkooptechnieken en help jezelf beter te worden. Het is absoluut de moeite waard.

Score  zeer informatieve, aanmoedigende workshop

Door Marieke op 1 april 2017

Ik volg de ochtend en avondcursus. Zelf leer ik sneller als iemand uitlegt wat de bedoeling is, deze videocursus is daardoor ideaal. Ook de aanmoediging van Roelf tijdens de cursus om vol te houden vind ik (ook al ben ik er niet live bij) heel bemoedigend. Doordat er in beide lessen net een andere insteek is en iedereen weer andere vragen heeft vind ik het ontzettend informatief. Vaak worden vragen gesteld die ik zelf ook had waardoor een hoop meteen beantwoord wordt. Met de andere vragen kan ik op het forum terecht. Een echte aanrader voor iedereen die apps wil leren bouwen, ook zonder enige ervaring!

Score  

Door Henk-L op 30 maart 2017

Evaluatie van zowel de cursus Apps bouwen met Swift EXTRA als de verlenging.

 

Ik ben deze cursus begonnen met de gedachte om meer inzicht te krijgen in de taal Swift. Daar heeft deze cursus volkomen aan voldaan, maar er is meer in totaal 17 lessen is ons geleerd hoe je zelf een App voor een IOS device kan maken. Het voordeel van met elkaar de problemen op te lossen was voor mij een  nieuwe ervaring waarvan ik veel heb geleerd.

 

Onderschat echter niet hoeveel tijd erin is gaan zitten, immers er waren niet alleen de geplande lessen, maar als onze leerraar merkte dat we ergens problemen mee hadden werd er prompt een extra les ingelast waar we onze problemen konden bespreken. En dan natuurlijk het huiswerk.

 

Terug kijkend heb ik van deze cursus genoten, het heeft veel vragen opgelost maar ik ben ook al zo ver dat ik zie dat er altijd veranderingen zijn die je bij wilt houden.

 

Kortom een aanrader.

Score  Was zijn geld meer dan waard

Door Lopho op 27 maart 2017

Weer super duidelijk uitgelegd en inspirerend. Belangrijk is om te herhalen aan de slag gaan , maar vooral er tijd voor vrij maken.

 

Score  Super cursus, super docent!!

Door Wil op 10 februari 2017

Roelf is een zeer enthousiaste docent met een grote kennis op het gebied van apps bouwen met Swift.

Hij maakt van elke les een leuk spektakel en slaagt erin zijn leerlingen te boeien tot het laatst (en daarna).

Top cursus, top docent. Enorme aanrader voor iedereen die binnen een paar dagen apps wil bouwen met Swift.

Score  

Door Kobus op 9 februari 2017

Als je totaal geen kennis hebt van programmeren met Swift, dan is dit echt een aanrader!

Ondanks dat ik een basis van een aantal begrippen had uit andere programmeertalen zoals PHP, is Swift toch een andere taal en zit het veiliger en krachtiger in elkaar.
Het is voor mij ook een hele uitdaging, ondanks dat ik er niet altijd echt tijd voor heb om mijn huiswerk op tijd te maken (sorry Roelf), om deze taal ook onder de knie te krijgen. Zeker ook omdat ik er toch meer (proffesioneel) mee wil gaan doen.

Deze workshop is daarom ook een goede stap geweest om te volgen. Roelf legt het op een zeer plezierige en duidelijke manier uit, altijd ruimte voor een grapje, maar zeker voor de harde kern van het programmeren, Swift en Xcode. In deze workshop zijn mede door de uitleg van Roelf en ook de input van de mede workshop volgers, veel kwartjes gevallen en lijkt de eerste app in de appstore veel dichterbij dan ik had verwacht. In 5 weken tijd is de basis van Swift en eigenlijk alles wat je nodig hebt om te kunnen programmeren, uitgelegd. En eerlijk is eerlijk, je kijkt er dan veel anders tegen aan! Het is wel pittig soms, maar je krijgt er zeker een rijke kennis voor terug! Gegarandeerd.

Roelf bedankt en ik blijf iOS academie zeker volgen en met mede workshoppers en "kloppers" me verder ontwikkelen!

Score  Theorie en praktijk uitstekend in balans!

Door Patrick op 9 februari 2017

De lessen van Roelf zitten systematisch in elkaar en zijn enthousiasme voor het vak programmeren is aanstekelijk. Hij heeft een enorme vakkennis in de breedte en in de diepte, antwoorden op vragen worden vaak met ter plekke verzonnen praktijkvoorbeelden ondersteund.

Ik had op Youtube al heel wat filmpjes over iOS programmeren gezien maar deze workshop heeft me pas echt een goede basis gegeven om zelf een app te bouwen.

Score  

Door Chow Fang op 9 februari 2017

Vanavond de laatste les van deze workshop waar ik op ingeschreven had uit interesse voor programmeren en om te zien of dit iets voor mij zou zijn.

Ik ben overtuigd dat ik hier mee door wil gaan ook al begon ik zonder enige programmeer-ervaring en heb in korte tijd zoveel geleerd dat ik voorlopig even voort kan.

De lessen van Roelf zijn perfect en bovendien heb je ook een schat aan naslagwerk in de vorm van de slides en video's.

Kortom een aanrader!

Score  "van geen ervaring naar een openbaring" Helemaal Top!

Door Roy op 9 februari 2017

De afgelopen tijd ben ik erg op zoek geweest naar een (nieuwe) uitdaging. Nu moet ik eerlijk toegeven dat een app schrijven niet direct bij me opkwam. De reden hiervoor was dat het in mijn ogen erg lastig zou zijn op te leren en al helemaal als je nog nooit met programmeren in de weer bent geweest.

Op een dag kreeg ik toch een idee voor een app. Zonder verder na te denken over de complexiteit, besloot ik om op zoek te gaan naar een aanbieder van een cursus aangaande programmeren. bij het gros van de aanbieder zijn de prijzen aan de hoge kant. Na wat onderzoek naar de 'beste' taal, kwam ik uit bij Swift. Daarna kwam ik zeer snel bij de iOS Academie uit en ik moet zeggen dat het een hele verademing was toen ik begon te beseffen dat hier paketten aangeboden werden waar een garantie op succes op werd afgegeven.

Nu ik de workshop heb doorlopen moet ik toegeven dat er geen woord van is gelogen. De uitleg in deze workshop + sterke motivatie = succes. Als je het hierna niet begrijpt ligt het eigenlijk aan jezelf.

Roelf zelf is erg positief en motiverend. 

Het is een zeer leerzame en bovenal prettige workshop. Het feit dat hij niet duur is, is erg mooi meegenomen :)

"van geen ervaring naar een openbaring" Helemaal Top!

Score  Een aanrader deze workshop!

Door Vincent op 9 februari 2017

Ik adviseer iedereen om deze workshop te volgen. Je krijgt in makkelijk en goed te volgen stappen tekst en uitleg hoe je Swift kan leren en toepassen. Roelf heeft een goede personal touch om iedereen er bij te betrekken en over de welbekende drempel te trekken.

Als je kan en ook wilt uiteraard zou ik zeker voor de extra lessen gaan deze verdieping(of herhaling) maakt het snappen van Swift alleen maar makkelijker.

Grt,

Vincent

Score  

Door N!els op 16 juli 2016

Echt een aanrader!!!

dit is precies de juiste manier voor mij geweest om Xcode te leren gebruiken. Ik wist nagenoeg niets van Xcode/Swift en na deze workshop was het iig duidelijk hoe het programma in elkaar zit, en hoe je het moet gebruiken. ik wist voor deze cursus niets van programeren. Na deze cursus is het vooral veel doen en herhalen om er routine in te krijgen. De cursus wordt op een hele leuke enthousiaste manier gegeven, zodat de focus er altijd is. Erg goed gedaan!!

 

Score  Een must voor elke beginnende IOS developer

Door Bonanza op 28 juni 2016

Als beginnende IOS developer heb ik in deze workshop geleerd en te horen gekregen dat ik mijn huidige ad-hoc werkwijze moet ombuigen naar het PACED principe van Roelf. Hij legt in duidelijke taal en in een volgbaar tempo alles rustig uit en is niet te beroerd om alles rustig te herhalen en soms ook zijstapjes te maken. Ik kon de laatste 4 lessen niet online aanwezig zijn, maar heb zojuist deze lessen op video bekeken. Van deze laatste lessen zal ik nog de oefeningen moeten maken, maar ik heb gezien dat deze lessen echt zorgen dat je de juiste programmeerroute gaat volgen. Voor deze workshop zul je wel veel tijd moeten inruimen om het maximale eruit te halen. De volgende keer neem ik echt de meest uitgebreide aanbieding.  

 

Score  Live Workshop:Apps bouwen met Swift extra

Door Chiquita op 26 juni 2016

Roelf heeft veel energie en moeite gestoken in het maken van deze workshop. Dit komt tot uiting in goed voorbereide lessen (powerpointpresentatie, huiswerkopdrachten die aansluiten bij de les enz).

Een paar aandachtpunten zijn misschien:

- Dat de cursus voor mensen (zoals ik) die geen ervaring hebben met programmeren misschien wat te hoog gegrepen is: het zou helpen als van tevoren duidelijker wordt aangegeven voor welke doelgroep de cursus is bedoeld

- Het tempo ligt erg hoog, wat ook de bedoeling is omdat er veel stof doorgenomen moet worden in 5 weken, maar onder andere daardoor kon ik het allemaal niet zo goed volgen als ik had gewild. Misschien is het een idee om ook een cursus te maken voor mensen die echt geen ervaring hebben met programmeren. En kortere lessen waardoor de hoeveelheid info die je krijgt meer verpreid word en meer de tijd hebt om alles te verwerken. Diverse onderwijs studies hebben duidelijk aangegeven dat tussen de zinnen door een korte pauze de stof beter laat doordringen. 

- Verder is Roelf zo enthousiast (wat ik tevens volop van heb genoten tijdens de workshop) dat hij in plaats van 1 oplossing zoveel oplossingen aandraagt dat ik daardoor soms ook door de bomen het bos niet meer zag.

Roelf geeft aan dat hij garandeert dat na de workshop iedereen apps kan maken en dat maakt hij ook waar! In goed overleg kreeg ik de optie om de workshop nog een keer te herhalen en nu zijn gelukkig de "kwartjes" aardig gevallen. 

 

 

 

Score  Apps bouwen binnen 5 weken, het kan echt!

Door Jacco Slok op 25 juni 2016

Nooit had ik gedacht binnen 5 weken zover te zijn een app in de App Store te hebben en ook al met een 2e bezig te zijn. Toch is het zo. En er zullen nog vele apps komen, ideeen zat!

Workshops van en met Roelf zijn inspirerend en motiverend. Vooral dat laatste is belangrijk voor mij: de stok achter de deur om het huiswerk te doen, dat ene stapje meer te nemen, het net iets mooier willen maken, de code nog korter proberen te schrijven, etc. etc.

De lessen worden elke keer weer opgebouwd met eerst een stukje huiswerk behandeling, doornemen van nieuw te leren funtionaliteit, zelf oefenen en evalueren, en dan zien hoe het echt moet. Roelf is wat mij betreft de Swift guru van Nederland. Zijn uitwerkingen van het lesmateriaal (en met name les 10 - UIKit) zijn voor mij een kleine schatkist geworden waar ik steeds weer even de kennis uit kan putten als iets is weggezakt.

Is het zwaar? Ja en nee, het is veel werk maar als je gemotiveerd en geinspireerd bent ervaar je het niet als zwaar, maar je komt door de weeks en in de weekeinden wel tijd te kort voor je sociale bezigheden, dat moet je er voor over hebben. Heb je dat? Dan hoop ik voor je dat Roelf deze workshop nog een keer organiseert. Misschien komen we elkaar dan wel een keer virtueel tegen:-)

Roelf hartelijk dank voor het mij bijbrengen van basiskennis van Swift en Xcode, hier kan ik echt wat mee en was een goede investering in mijzelf. Bij een gevorderden workshop ben ik zeker van de partij.

 

Score  

Door Lopho op 24 juni 2016

Het Is een goede start om met xcode en swift te beginnen. Je kan aan het eind inderdaad (hele simpele) apps maken. Je moet er wel ECHT tijd voor vrij maken en gedisciplineeerd werken. Goed als basis en om af en toe weer terug te kijken, bij het gevoel van hoe zat het ook alweer.

Score  Echt een aanrader!

Door Marzj op 24 juni 2016

Ik heb de ochtend videocursus gevolgd (niet live). Ik heb geen enkele ervaring met welke programmeertaal dan ook. Het is dus best pittig. Na les 4 ben ik gestopt om ook het huiswerk te doen en ter plekke mee te doen tijdens de cursus, maar ben ik hem alleen maar volledig gaan kijken en proberen te snappen. Ik denk dat ik nu ongeveer 70% snap, maar ben nog niet zo ver om meteen alles te kunnen toepassen. Dit omdat alle termen nog moeten bezinken. Vanaf les 6 worden er zoveel termen gebruikt in de meer praktijkgerichte lessen. Ik heb ze allemaal al eens gehoord, maar ik dacht vaak 'hoe zat het ook alweer?'... het is zoals Roelf zegt net als een taal leren. Je begint met het 'verstaan' van de taal en later ga je pas zelf praten en weer later ga je leren schrijven. Om deze reden ben ik zeer blij met het feit dat ik nu ook nog de volledige avond cursus in mijn bezit heb. Want er zullen ongetwijfeld andere vragen worden gesteld door de cursisten, of bepaalde dingen net even op een ietsje andere manier uitgelegd. Ik ga nu dus de hele videocursus vanaf les 1 bekijken, maar dan de avond versie. Nu ga ik wel actief meedoen en al mijn huiswerk maken en actief aan de slag en experimenteren. Ik ben ervan overtuigd dat er dan niet alleen veel kwartjes zullen vallen, maar dat het mij ook zal lukken om echt zelf mijn eerste app te kunnen bouwen. Ik zal geduld moeten hebben, want ik heb heel veel plannen en ideetjes om apps te maken en zelfs al wat potentiele klanten geworven...maar die moeten echt even wachten totdat ik het echt kan. Maar het is de stok achter de deur die ik nodig heb om niet op te geven, maar door te zetten!

Als je deze cursus gaat doen en je hebt geen enkele ervaring, ga er dan vanuit dat je echt aan het werk moet en dat de dingen niet 'vanzelf' zullen gaan. Je moet echt willen leren! Roelf is een aanstekelijk enthousiaste docent die met zeer duidelijke makkelijk te begrijpen voorbeelden komt waardoor het niet statisch is en je zelfs de lessen aardig kunt volgen, ook al heb je nooit exacte vakken in je vakkenpakket gehad (ik kreeg ooit zelfs een 'stopadvies' voor wiskunde op de middelabare school).

Hopelijk ben ik voor de vervolg cursus op tijd met inschrijven en kan ik er live bij aanwezig zijn!

Score  De tweede keer.....

Door Erwin op 24 juni 2016

Voor de tweede maal dezelfde workshop gevolgd.

Top!. Wederom een hoop geleerd en zeker geen spijt gehad om het voor de tweede keer te volgen.

Kortom aanrader!

Score  Wil je een app bouwen, IOS Academie is the place to be!!!

Door Alex op 23 juni 2016

De uitleg van Roelf is perfect, goede snelheid, motiverend, open voor vragen en weet ook gewoon op elke vraag antwoord, CHAPEAU

Voor mij was code echt nieuw (macro's in excel niet meegerekend, datgene wat ik in excel gedaan had viel in het niets met swift vergeleken)
Mede door mijn werk (grafisch vormgever) ben ik bekend met grafische programma's en hoewel dit geen grafisch opmaak programma is kom ik er qua opmaak wel uit.
Code daarintegen is nog vrij lastig voor mij, ik snap wel hoe die opgebouwd is omdat ik die termen wel eens gehoord heb, maar zou er zelf nooit opgekomen zijn.
Vond het een hele interessante workshop, waarvan ik wel eens dacht 'ik had beter de video's kunnen aanschaffen ipv life mee te doen, ik weet toch niet wat ik moet vragen', ik snap wel wat er gedaan wordt maar zou het de volgende dag vanuit een lege file niet opnieuw uit m'n hoofd kunnen maken.
Gelukkig heb ik dat niet gedaan want dan was ik in het begin al afgehaakt door alle termen (die achteraf broodnodig zijn) die er langs kwamen, ben 'hoeveel zware kost en technische termen er ook op me af kwamen' toch heel blij dat ik dit gedaan heb en die app komt er wel.

 

Roelf, nogmaals bedankt

Score  Zeer goede workhop

Door Rick op 11 juni 2016

Roelf legt alles duidelijk uit.
Zeker in combinatie met de E-Books een enorme aanrader

Score  Echt een aanrader!!

Door BartVdB op 12 mei 2016

Super workshop!!

Veel boeken gelezen en online curussen geprobeerd. Maar hiermee ben ik veel verder geraakt dan met welk andere boek dan ook

Als er een vervolg cursus op komt ben ik de eerste die me aanmeld.

1 kleine opmerking naar Roelf toe. Les 11 staat nog steeds niet op de pagina. Zou deze wel graag inorde zien. Vind het handig om dit nog eens te kunnen bekijken.

Score  Heb er heel veel aan gehad!

Door Erwin op 12 mei 2016

De Live Workshop volgen is een hele goede manier om je in het bouwen van apps te bekwamen. De stapsgewijze opbouw van de Workshop heeft mij erg aangesproken. Ook het feit dat je met 12 medecursisten samen leert is een extra stimulans. Reken er wel op dat je na de reguliere les vooral ook veel moet oefenen om de vele mogelijkheden in de vingers en in je hoofd te krijgen.

Leden die zich echt willen bekwamen in het schrijven van apps is deze Live Workshop een must! Hoop voor de toekomst dat Roelf nog een aantal keer zijn hand over zijn hart strijkt en meer leden in de gelegenheid stelt zich via deze Workshop van 10 lessen in het schrijven van apps te bekwamen. Werkt erg aanstekelijk als de puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen.

Wens alle toekomstige deelnemers veel succes met het voltooien van deze workshop.

Erwin Abrahamse 

 

Score  

Door Duracell op 9 mei 2016

Kom je alleen niet verder met de boeken en videos, kom dan naar de workshop.

Alles wordt op een duidelijke en simpele manier uitgelgd.

Niemand blijft achter, Roelf sleept je er wel door.

Score  Geef je Swift-kennis een boost

Door DaLi op 9 mei 2016

Geen boost zonder deze cursus. Na deze cursus zijn de boeken slechts naslagwerken. 

In 5 weken was ik volledig up-to-speed om eenvoudige apps te bouwen. Daarna is het uiteraard blijven oefenen en uitzoeken maar je voelt je confortable binnen Xcode en Swift. 

Voor het EXTRA-account kun je de cursus als het ware 2x volgen. Ikzelf heb de avond-lessen gevolgd en later begonnen om nog eens rustig de ochtend-lessen te zien. Dit geeft weer andere inzichten en andere uitleg. Geen moment spijt gehad van deze investering (die gering is als je dat vergelijkt met andere aanbieders).