Apps maken leer je samen op de iOS Academie

Apps maken? Ook jij kunt het leren.
Begin NU, met je GRATIS startpakket!

Maak meteen je eerste app.

Je voornaam:
Je email:
 JA, ik wil leren hoe je apps maakt. Stuur mij het GRATIS startpakket zodat ik meteen kan beginnen! Ik wil me inschrijven en ik wil mail met informatie van de iOS Academie ontvangen. Ik begrijp dat ik nergens toe verplicht ben.
 

Het gesprek:

iOS Academie in OMT Live

Bekijk het interview

Het verhaal achter de iOS Academie...

Hallo, mijn naam is Roelf Sluman. Ik ben de auteur van het populaire eBook Apps bouwen met Swift en van ruim 50 andere boeken op het gebied van computers, programmeertalen en software-ontwikkeling. Wil je graag zelf apps maken voor Apple iPhone, Apple iPad of andere Apple producten? Ik ga je laten zien dat je dat snel kunt leren. In een paar weken tijd kun je je eigen app maken!

Als je al eens naar iOS hebt gekeken worstel je, net als de meeste ontwikkelaars, met alle nieuwe begrippen die je tegenkomt. Nieuwe programmeertalen (Swift en Objective-C), nieuwe programmeerpatronen (Model-View-Controller, Delegation) en een compleet nieuwe ontwikkelomgeving (Xcode): waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Uit de veelal Engelstalige boeken en de video-cursussen die je online tegenkomt, word je ook al niet veel wijzer...

Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Sinds 2006 werk ik met Apple-computers en mijn eerste Apple iPhone kocht ik in 2008. In 2011 probeerde ik voor het eerst om een app te ontwikkelen. Hoewel ik al flink wat programmeer-ervaring had (ik schrijf programma's sinds 1983), gaf ik het na anderhalve maand op. Een jaar later probeerde ik het opnieuw, en weer geen succes. Ik dacht werkelijk dat het maken van iPhone-apps iets was dat ik nooit zou leren. Jammer, want de App Store leek onbeperkte mogelijkheden te bieden...

Epic fail!

In 2013 besloot ik het nog één keer te proberen. Ik heb tientallen boeken doorgelezen, video-cursussen gevolgd en gekeken hoe de profs op het gebied van app development het aanpakken. Ook heb ik gepraat met een groot aantal iOS software-ontwikkelaars. Nog steeds besteed ik drie maanden per jaar aan het lezen van vakliteratuur en het deelnemen aan cursussen en workshops.

En daarmee kwam de doorbraak: ik ontdekte dat je slechts een aantal stappen hoeft te volgen om te leren hoe je je eigen app maakt. Opeens viel alles op zijn plek en voordat ik het wist stond mijn eerste app in de App Store! Een aantal stappen op het juiste moment, niet meer. Dat was alles dat ik nodig had om mezelf eindelijk ook app-ontwikkelaar te noemen.

De 10 stappen

Sindsdien heb ik al ontelbare cursisten in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Oost-Europa geleerd om succesvolle apps te maken. Veel van die ontwikkelaars dachten eigenlijk ook dat ze het nooit zouden leren, net als ik in 2010. Kort geleden liet één van de ontwikkelaars die ik heb geholpen, me weten dat hij het grootste gedeelte van z'n geld verdient met apps die hij in de App Store heeft staan. Dat had hij echt nooit verwacht!

Alle uitdagingen die je als ontwikkelaar tegenkomt als je aan het Apple-platform en aan iOS begint, heb ik zelf ook meegemaakt. Ik weet hoe het voelt: anderen bouwen apps, maar zelf heb je geen idee hoe alles werkt en je hoopt -tegen beter weten in- dat je het morgen wél snapt. Speciaal voor jou heb ik al mijn ervaring in programmeren en iPhone app-ontwikkeling gebundeld in een uniek cursusprogramma. Dit cursusprogramma is één van de pijlers van de iOS Academie, die ik speciaal heb opgericht om ontwikkelaars zoals jij te helpen en je te laten zien dat ook jij apps kunt leren maken. Ik beloof je: als je de juiste stappen op het juiste moment zet, heb je over enkele maanden een doel bereikt dat je nu misschien voor onmogelijk houdt: je kunt je eigen apps maken die je vervolgens in de App Store kunt zetten.

Een app maken voor je Apple iPhone of iPad: ook jij kunt het leren. Meld je nu aan

Ik raad je aan om niet langer te wachten. Registreer je nú! Het is gratis en je ontvangt dan het startpakket per e-mail, bestaande uit een eBook waarin je meteen je eerste app maakt. In 50 pagina's laat ik je zien dat apps maken ook voor jou is weggelegd. Ook krijg je gratis toegang tot de iOS Academie, met talloze video's, eBooks, bronbestanden die je kunt downloaden en de handige iOS Academie Studiekaart. Het enige dat je nodig hebt, is een Apple Mac computer.

Beginnen met apps maken

Apps maken met de iOS Academie - dit zeggen anderen!

eBook: iOS Apps bouwen met Swift deel 1: Programmeren met Swift 3.0

Score   172
4,6 van 5 sterren

5 sterren
122
4 sterren
41
3 sterren
6
2 sterren
1
1 ster
2

Score  Verouderd?

Door Marijn op 29 maart 2019

Misschien een kleine opmerking: ik heb echt veel geleerd in dit boek, maar loop toch af en toe tegen zaken aan die mijn versie van Xcode net anders ziet. Natuurlijk is het bijna niet bij te houden, en loopt een boek al snel achter de feiten aan. Misschien een verwijzing op de website dat zoiets voor kan komen?

Grtz Marijn

Score  Langdradig boek waarmee je niet snel verder komt.

Door Renzo op 4 november 2017

Langdradig boek waarmee je niet snel verder komt. Als je Engels kunt, kun je op Udemy voor minder geld veel beter video (!) courses krijgen.

 

Daarnaast, moet je losse epubs downloaden, waarmee updates je notities in iBooks verwijderen. Een redeemcode voor iBooks was handiger geweest maar helaas. Zonde van mijn geld.

Score  

Door Bindiboo op 27 augustus 2017

Ik ben zeer blij met deze video cursus, en ik leer er ontzettend veel van - maar wanneer je vragen hebt, worden deze niet beantwoord. 

De reden waarom ik één ster gegeven heb, is dat je zoveel tijd in stopt om het te leren, maar wanneer je vragen hebt kan je hiermee nergens naar toe. Er wordt niet gereageerd op het forum of vragen die je stelt per email. 

Score  Zeker de moeite (en Euro's) waard.

Door Pascal op 26 juli 2017

Mocht je de promotie van iOS Academie zien en/of met Roelf gemaild hebben en je herkent dan bepaalde verkooptechnieken waar je je aan ergert (net als ik), zet dat dan even van je af en ga er gewoon voor. Ik heb voor de zekerheid print-screentjes gemaakt van de “Niet goed, Geld terug” garantie en zou mijn geld zonder enige twijfel hebben terug geeist als ik de workshop niet goed genoeg had gevonden.

Tijdens de workshop heb ik heel veel geleerd en ik heb absoluut geen spijt dat ik deze workshop gekocht heb. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik ook al weer een Live Clinic achter de rug en heb ik een tweede Live Clinic gekocht.

Roelf legt heel duidelijk en uitgebreid uit. Hij heeft veel kennis en doet dat extra stapje voor je. Doordat hij heel veel workshops en clinics geeft is hij alleen (volgens mij) af en toe de weg kwijt wat in welke workshop/clinic later nog besproken wordt en plugt hij stiekem toch regelmatig andere producten van de iOS Academie.

Mijn conclusie is dus: Kijk voorbij de verkooptechnieken en help jezelf beter te worden. Het is absoluut de moeite waard.

Score  Les 17 en 18

Door Eef op 1 juli 2017

Ik wacht al redelijk lange tijd op les 17 en 18 van de Module 2. Wanneer zijn zijn deze beschikbaar?

Score  

Door Ernst op 9 juni 2017

ideaal voor zelfstudie in je eigen tempo, duidelijke uitleg.

Score  Uitstekend

Door JWvC op 13 mei 2017

Heb andere boeken geprobeerd, dit is één van de betere. 

Score  zeer informatieve, aanmoedigende workshop

Door Marieke op 1 april 2017

Ik volg de ochtend en avondcursus. Zelf leer ik sneller als iemand uitlegt wat de bedoeling is, deze videocursus is daardoor ideaal. Ook de aanmoediging van Roelf tijdens de cursus om vol te houden vind ik (ook al ben ik er niet live bij) heel bemoedigend. Doordat er in beide lessen net een andere insteek is en iedereen weer andere vragen heeft vind ik het ontzettend informatief. Vaak worden vragen gesteld die ik zelf ook had waardoor een hoop meteen beantwoord wordt. Met de andere vragen kan ik op het forum terecht. Een echte aanrader voor iedereen die apps wil leren bouwen, ook zonder enige ervaring!

Score  

Door Henk-L op 30 maart 2017

Evaluatie van zowel de cursus Apps bouwen met Swift EXTRA als de verlenging.

 

Ik ben deze cursus begonnen met de gedachte om meer inzicht te krijgen in de taal Swift. Daar heeft deze cursus volkomen aan voldaan, maar er is meer in totaal 17 lessen is ons geleerd hoe je zelf een App voor een IOS device kan maken. Het voordeel van met elkaar de problemen op te lossen was voor mij een  nieuwe ervaring waarvan ik veel heb geleerd.

 

Onderschat echter niet hoeveel tijd erin is gaan zitten, immers er waren niet alleen de geplande lessen, maar als onze leerraar merkte dat we ergens problemen mee hadden werd er prompt een extra les ingelast waar we onze problemen konden bespreken. En dan natuurlijk het huiswerk.

 

Terug kijkend heb ik van deze cursus genoten, het heeft veel vragen opgelost maar ik ben ook al zo ver dat ik zie dat er altijd veranderingen zijn die je bij wilt houden.

 

Kortom een aanrader.

Score  zeer goed als basis en naslag

Door Lopho op 29 maart 2017

Deze video geeft je een idee hoe je aan de slag moet met spritekit. Zeker goed te gebruiken wanneer je beginnend en wat meer gevorderd bent

Score  Zeer opbouwende goede beginners cursus

Door Lopho op 27 maart 2017

Als swift nieuw is voor je dan is dit een zeer opbouwende goede beginners cursus.

Score  zeer geoed te gebruiken als naslag

Door Lopho op 27 maart 2017

Json is denk ik voor iedereen geen gesneden koek maar wordt wel steeds meer gebruikt en gevraagd!

Dit is goed om te gebruiken om er kennis mee te maken en als naslag werk.

Score  Was zijn geld meer dan waard

Door Lopho op 27 maart 2017

Weer super duidelijk uitgelegd en inspirerend. Belangrijk is om te herhalen aan de slag gaan , maar vooral er tijd voor vrij maken.

 

Score  

Door Simon op 25 maart 2017

precies die introductie die ik zocht in spriteKit! 

Score  

Door Chow Fang op 20 maart 2017

Gisteren als lente-aanbieding aangeschaft 😀!!

Vandaag gebingewatched en daarmee dat wat ik al wist, opgefrist en verder toch weer allerlei voor mij nieuwe of vergeten dingen geleerd.

Kortom wat mij betreft een aanrader, ook als naslag (voor mij nog af en toe nodig)

Score  Een goed begin is het halve werk

Door Joost op 19 maart 2017

Het eerste stuk was erg taai.  In het tweede uur werd het echt leuk en zinvol. 

Score  

Door Patricia op 11 maart 2017

Erg blij met de videocursus, alles duidelijk uitgelegd. Stof wordt in de video meerdere keren herhaald zodat het uiteindelijk te begrijpen is.

Score  Uitstekend naslagwerk in combinatie met de workshops.

Door Chow Fang op 22 februari 2017

Net een intensieve workshop gedaan ( aan te bevelen! ) . Nu veel oefenen en dingen uitproberen, daarbij komt dit ebook goed van pas!

Score  Ook deze cursus geeft je wat je ervan verwacht!

Door Wil op 12 februari 2017

Roelf is een uitstekende docent die strak de regie houdt in de te volgen lessen.

Hierdoor krijgt de leerling wat hij hoopt te verwachten. Chapeau Roelf!

Score  Super cursus, super docent!!

Door Wil op 10 februari 2017

Roelf is een zeer enthousiaste docent met een grote kennis op het gebied van apps bouwen met Swift.

Hij maakt van elke les een leuk spektakel en slaagt erin zijn leerlingen te boeien tot het laatst (en daarna).

Top cursus, top docent. Enorme aanrader voor iedereen die binnen een paar dagen apps wil bouwen met Swift.

Score  Live workshop: apps bouwen met swift

Door Willeke op 7 februari 2017

Ook als je geen ervaring hebt met Swift kun je prima uit de voeten met de lessen. Het is een must om het huiswerk bij te houden en alle lessen dan wel live of per video te volgen.

Je moet veel tijd investeren om te oefenen met 'code kloppen', dus het kan lastig zijn om dit te combineren met andere verplichtingen maar dan kun je na enkele weken wel al een eenvoudige app bouwen!

Score  

Door Kobus op 9 februari 2017

Als je totaal geen kennis hebt van programmeren met Swift, dan is dit echt een aanrader!

Ondanks dat ik een basis van een aantal begrippen had uit andere programmeertalen zoals PHP, is Swift toch een andere taal en zit het veiliger en krachtiger in elkaar.
Het is voor mij ook een hele uitdaging, ondanks dat ik er niet altijd echt tijd voor heb om mijn huiswerk op tijd te maken (sorry Roelf), om deze taal ook onder de knie te krijgen. Zeker ook omdat ik er toch meer (proffesioneel) mee wil gaan doen.

Deze workshop is daarom ook een goede stap geweest om te volgen. Roelf legt het op een zeer plezierige en duidelijke manier uit, altijd ruimte voor een grapje, maar zeker voor de harde kern van het programmeren, Swift en Xcode. In deze workshop zijn mede door de uitleg van Roelf en ook de input van de mede workshop volgers, veel kwartjes gevallen en lijkt de eerste app in de appstore veel dichterbij dan ik had verwacht. In 5 weken tijd is de basis van Swift en eigenlijk alles wat je nodig hebt om te kunnen programmeren, uitgelegd. En eerlijk is eerlijk, je kijkt er dan veel anders tegen aan! Het is wel pittig soms, maar je krijgt er zeker een rijke kennis voor terug! Gegarandeerd.

Roelf bedankt en ik blijf iOS academie zeker volgen en met mede workshoppers en "kloppers" me verder ontwikkelen!

Score  Theorie en praktijk uitstekend in balans!

Door Patrick op 9 februari 2017

De lessen van Roelf zitten systematisch in elkaar en zijn enthousiasme voor het vak programmeren is aanstekelijk. Hij heeft een enorme vakkennis in de breedte en in de diepte, antwoorden op vragen worden vaak met ter plekke verzonnen praktijkvoorbeelden ondersteund.

Ik had op Youtube al heel wat filmpjes over iOS programmeren gezien maar deze workshop heeft me pas echt een goede basis gegeven om zelf een app te bouwen.

Score  

Door Chow Fang op 9 februari 2017

Vanavond de laatste les van deze workshop waar ik op ingeschreven had uit interesse voor programmeren en om te zien of dit iets voor mij zou zijn.

Ik ben overtuigd dat ik hier mee door wil gaan ook al begon ik zonder enige programmeer-ervaring en heb in korte tijd zoveel geleerd dat ik voorlopig even voort kan.

De lessen van Roelf zijn perfect en bovendien heb je ook een schat aan naslagwerk in de vorm van de slides en video's.

Kortom een aanrader!

Score  "van geen ervaring naar een openbaring" Helemaal Top!

Door Roy op 9 februari 2017

De afgelopen tijd ben ik erg op zoek geweest naar een (nieuwe) uitdaging. Nu moet ik eerlijk toegeven dat een app schrijven niet direct bij me opkwam. De reden hiervoor was dat het in mijn ogen erg lastig zou zijn op te leren en al helemaal als je nog nooit met programmeren in de weer bent geweest.

Op een dag kreeg ik toch een idee voor een app. Zonder verder na te denken over de complexiteit, besloot ik om op zoek te gaan naar een aanbieder van een cursus aangaande programmeren. bij het gros van de aanbieder zijn de prijzen aan de hoge kant. Na wat onderzoek naar de 'beste' taal, kwam ik uit bij Swift. Daarna kwam ik zeer snel bij de iOS Academie uit en ik moet zeggen dat het een hele verademing was toen ik begon te beseffen dat hier paketten aangeboden werden waar een garantie op succes op werd afgegeven.

Nu ik de workshop heb doorlopen moet ik toegeven dat er geen woord van is gelogen. De uitleg in deze workshop + sterke motivatie = succes. Als je het hierna niet begrijpt ligt het eigenlijk aan jezelf.

Roelf zelf is erg positief en motiverend. 

Het is een zeer leerzame en bovenal prettige workshop. Het feit dat hij niet duur is, is erg mooi meegenomen :)

"van geen ervaring naar een openbaring" Helemaal Top!

Score  Een aanrader deze workshop!

Door Vincent op 9 februari 2017

Ik adviseer iedereen om deze workshop te volgen. Je krijgt in makkelijk en goed te volgen stappen tekst en uitleg hoe je Swift kan leren en toepassen. Roelf heeft een goede personal touch om iedereen er bij te betrekken en over de welbekende drempel te trekken.

Als je kan en ook wilt uiteraard zou ik zeker voor de extra lessen gaan deze verdieping(of herhaling) maakt het snappen van Swift alleen maar makkelijker.

Grt,

Vincent

Score  

Door Andrew op 7 februari 2017

De clinic JSON in je IOS Apps is een echte aanrader voor de ontwikkelaar die zijn of haar skills naar een hoger niveau wil tillen.

Score  Verhelderend om data om externe koppelingen te maken

Door DaLi op 4 februari 2017

Heel veel aandacht hoe je JSON-data op kunt halen. Met tips en tricks die je toe moet passen (bijvoorbeeld in de plist) om zonder foutmeldingen deze dat uit te kunnen lezen en te presenteren.

Het zelf opzetten van een server om deze data op te plaatsen behoort niet tot deze clinic. Is niet echt iOS maar wellicht toch handig voor ene volgende Clinic.

Score  Laagdrempelig om het gehele scale op eigen tempo te doorlopen

Door DaLi op 2 februari 2017

Als je net nieuw bent bij Swift dan is dit heel eenvoudig om alle basiskennis op te kunnen doen naast het boek. 

Advies is om altijd zelf mee te doen en te typen. Vaak is iets de eerste keer niet 100% duidelijk. Bekijk de video dan een weeek later nog een keer dan vallen de kwartjes vanzelf.

Score  

Door DaLi op 2 februari 2017

heb deze Clinic gevolgd maar wist vooraf n iet wat ik emee moest. Uiteindelijk blijkt SpriteKit ontzettend veel leuke dingen te hebben en allemaal redelijk eenvoudig te volgen. De meeste specials effects kies je gewoon en het meerste werk is dan het tunen van de parameters die je in kunt stellen. Met SpriteKit wordt je app nog professioneler. 

Score  

Door Jan op 30 januari 2017

Ideaal om de videocursus te combineren met het boek.

Dan zal het pas echt landen!

Score  prima

Door JW op 18 januari 2017

Heel gaaf, we hebben ook geleerd hoe je makkelijk voor de MacOS kan progammeren en hou makkelijk het dan is om App's om te zetten voor iOS. Dit was toch redelijk nieuw, heel leerzaam.

Veel achtergrond informatie over games... dingen als: juiste kleuren gebruiken zodat het duidelijk is voor de speler, geen handleidingen (maak een begrijpbaar of makkelijk te leren spel), geen highscore van 0 laten zien (is niet fraai, niemand wil dit weten, wacht met tonen totdat er daadwerkelijk een highscore is)

ect.. allemaal logisch, maar goed om hier even over na te denken.

 

Daarnaast natuurlijk de basisbeginselen van SpriteKit zelf. Ook als je hier al mee gewerkt hebt kom je toch wel weer nieuwe inzichten tegen.

 

Produkt is geschikt voor iedereen, vooral mensen met interesse in SpriteKit, maar ook als je geen game ontwikkelaar bent legt Roelf toch uit dat je bepaalde dingen van SpriteKit toch kan gebruiken ook in gewone App's. Als je meer wilt weten over MacOS dan ook kijken !

Score  

Door Wltrkk op 7 januari 2017

De voorbeelden in het boek aan het doorwerken. Als je dan tegen een tikfoutje of zo aanloopt kost dit erg veel tijd. Nu tegen een onoverkomelijke hindernis aangelopen. Het zou enorm helpen als je de voorbeelden ook zou kunnen downloaden ofwel de projecten en/of playgrounds. 

Een ander dingetje, naarmate de complexiteit groter wordt lijkt het tempo ook hoger te worden in het boek. Wordt eerst nog uitgebreid toegelicht en herhaald dan wordt dit gaande weg minder terwijl de behoefte eraan eerder groter wordt. 

 

Score  

Door Chow Fang op 22 december 2016

Net Module 1 afgerond en alles werkt. Wel nog veel "afgekeken" door de video's te stoppen maar toch al heel veel hoeken en gaten van X-code en Swift gezien. Nu gewoon nog een keer overnieuw beginnen denk ik en daarbij zelf wat experimenteren. Ben erg tevreden over de inhoud van de cursus ook qua tempo. Je moet wel bij de les blijven heb ik gemerkt.

Score  Uitstekend boek en lekker motiverend

Door Algarve_Portugal op 6 december 2016

Ben nu iets over de helft van het boek en ben er iedere dag mee bezig, het werkt als een thriller boek, je wilt iedere keer weer meer weten hoe het verder gaat, dus werkt erg motiverend.

Dank Roelf voor deze Nederlandse boeken online.

Score  

Door Henk-L op 2 oktober 2016

Het is zondermeer eengoed en duidelijk boek.

Maar de meerwaarde voor mij is dat je bij problemen (je snapt het even niet)  contact op kan nemen met het forem. Maar meestal wordt je vraag beantwoord door de schrijver van het boek, dus uit de eerste hand.

Score  

Door Piet op 10 september 2016

Een uitstekende manier voor mensen die al wel wat weten van programeren met Swift in IOS ook eens te laten kennismaken met MacOS.

Vooral het ochtenddeel was erg sterk en leerzaam. Het laatste gedeelte over screensavers kon mij minder boeien, maar dat lag ook deels aan de warmte en de duur van de clinic. Ook leuk dat je langzamerhand een groot deel van de deelnemers al eerder bent tegengekomen. Daar werkt Swift cafe ook erg aan mee.

Een echte aanrader voor iedereen die ook wil programeren in MacOS !

Score  

Door Piet op 7 augustus 2016

Zeer goede clinic.

Iedreen heeft wel moeite met de manier en de volgorde waarop je moet werken om tot een werkzame app te komen.

Veel van de onderwerpen lijken erg logisch, maar het is goed om ze nog eens duidelijk te horen.

Dan pas leer je om de goede werkwijze toe te passen.

Zeker voor de minder geoefenden is deze clinic een goede steun in de rug om verder te komen.

Score  Clinic: Data van binnen en buiten. Erg interessant, maar erg lang en

Door Piet op 4 juni 2016

Een erg interessante Clinic. Tijd vloog voorbij. Vooral als je zelf mee kan werken.

Het enige minpuntje vond ik de lange duur. Van 10.00 tot 17.00 met korte pauzes en daarbij warm weer maakt dat de concentratie op het einde vermindert.

Uit de reacties aan het einde bleek ook wel dat het gedeelte  Core Data voor de meesten net iets te veel was.

Liever had ik in plaats daarvan nog een voorbeeld gehad met JSON, waarbij de opslag van images aan bod kwam.

Misschien een idee om dit soort sessies iets korter te houden. Inhoudelijk was alles top. Een goede stimulans om alles direct uit te proberen.

Ik verheug me ook al weer op de video.

Voor de volledigheid; ik ben wiskundige en heb veel en intensief geprogrameerd met Delphi. Swift is voor mij dan ook niet het grootste probleem, de UIKit is een ander verhaal.

Een fan !

Score  Zeer goede clinic

Door Rick op 31 juli 2016

Dit is een zeer goede clinic. Dit was net het stuk wat ik miste in de workshop en in de e-boeken.
Het gaat dieper in op hoe je een idee omzet naar een app.

Score  Een must om de juiste volgorde van werken (denken/doen) te leren.

Door Bonanza op 26 juli 2016

Roelf heeft weer een keer ons op eenvoudige begrijpelijke wijze laten zien en gedemonstreerd hoe het proces om een app te maken zou moeten lopen. Het laatste uur demonstreerde hij hoe een app-developer denkt en werkt door ff snel een app in demo-versie in elkaar te zetten. Het zal nog lang duren voordat dit mij gaat lukken. Maar we houden de moed erin.

Omdat het kan en omdat het leuk is.

 

Score  

Door N!els op 16 juli 2016

Echt een aanrader!!!

dit is precies de juiste manier voor mij geweest om Xcode te leren gebruiken. Ik wist nagenoeg niets van Xcode/Swift en na deze workshop was het iig duidelijk hoe het programma in elkaar zit, en hoe je het moet gebruiken. ik wist voor deze cursus niets van programeren. Na deze cursus is het vooral veel doen en herhalen om er routine in te krijgen. De cursus wordt op een hele leuke enthousiaste manier gegeven, zodat de focus er altijd is. Erg goed gedaan!!

 

Score  Wederom een duidelijke uitleg en presentatie van de wijzigingen in XCo

Door Bonanza op 11 juli 2016

Roelf heeft in klein comitee ons laten zien wat de grote veranderingen gaan zijn. Tevens heeft hij aangetoond dat het zelf wijzigen van de code ook het leerproces versneld. Wees erop bedacht dat dit nog niet de definitieve versie is en dat er nog meer wijzigingen kunnen volgen. Voor het bouwen van nieuwe apps wordt het weer een stuk makkelijker en duidelijker. 

Score  De weg naar je eigen app

Door Digitist op 6 juli 2016

Dit boek gast er voor zorgen dat je op een doordachte manier kennis opdoet over Swift.

De basis van Swift komt gedegen aan bod en het enige dat je na het doorwerken van dit boek nog moet doen is het omzetten van je idee naar een app.

Score  perfect om als basis te gebruiken

Door Lopho op 30 juni 2016

Een goed geschreven en duidelijk boek. Goed om helemaal door te werken en daaran te gebruiken als basis of naslagwerk, als je weer dat gevoel hebtvan "hoe zat dat ook alweer"

Score  Een must voor elke beginnende IOS developer

Door Bonanza op 28 juni 2016

Als beginnende IOS developer heb ik in deze workshop geleerd en te horen gekregen dat ik mijn huidige ad-hoc werkwijze moet ombuigen naar het PACED principe van Roelf. Hij legt in duidelijke taal en in een volgbaar tempo alles rustig uit en is niet te beroerd om alles rustig te herhalen en soms ook zijstapjes te maken. Ik kon de laatste 4 lessen niet online aanwezig zijn, maar heb zojuist deze lessen op video bekeken. Van deze laatste lessen zal ik nog de oefeningen moeten maken, maar ik heb gezien dat deze lessen echt zorgen dat je de juiste programmeerroute gaat volgen. Voor deze workshop zul je wel veel tijd moeten inruimen om het maximale eruit te halen. De volgende keer neem ik echt de meest uitgebreide aanbieding.  

 

Score  

Door Lopho op 27 juni 2016

Was een goede Clinic waar veel gevraagd kon worden en veel is laten zien. een Aanrader als je al heelveel hebt doorgewerkt

Score  De zet die ik nodig had

Door Digitist op 26 juni 2016

Met buitengewoon veel plezier heb ik de lessen gevolgd. De vijf weken zijn omgevlogen. Veel opgestoken. Het enthousiasme van Roelf werkt aanstekelijk. Vaak na de avond les nog blijven hangen om lekker te bomen, chatten en lachen met de andere cursisten.

Na deze 5 weken gaat het pas beginnen en moeten er meters worden gemaakt.

Dus de opnames van alle lessen weer bekijken, het huiswerk opnieuw maken, kortom flink aan de bak.

Goed:

Verbetering:

 

De prijsstelling voor dit cursustrajet is heel erg goed.

Niet eerder kon ik zoveel kennis tot me nemen in een korte tijd (en terugzine opvideo), tegen een zeer scherp tarief.

Uitzonderlijk!

 

- Adri

 

Score  Live Workshop:Apps bouwen met Swift extra

Door Chiquita op 26 juni 2016

Roelf heeft veel energie en moeite gestoken in het maken van deze workshop. Dit komt tot uiting in goed voorbereide lessen (powerpointpresentatie, huiswerkopdrachten die aansluiten bij de les enz).

Een paar aandachtpunten zijn misschien:

- Dat de cursus voor mensen (zoals ik) die geen ervaring hebben met programmeren misschien wat te hoog gegrepen is: het zou helpen als van tevoren duidelijker wordt aangegeven voor welke doelgroep de cursus is bedoeld

- Het tempo ligt erg hoog, wat ook de bedoeling is omdat er veel stof doorgenomen moet worden in 5 weken, maar onder andere daardoor kon ik het allemaal niet zo goed volgen als ik had gewild. Misschien is het een idee om ook een cursus te maken voor mensen die echt geen ervaring hebben met programmeren. En kortere lessen waardoor de hoeveelheid info die je krijgt meer verpreid word en meer de tijd hebt om alles te verwerken. Diverse onderwijs studies hebben duidelijk aangegeven dat tussen de zinnen door een korte pauze de stof beter laat doordringen. 

- Verder is Roelf zo enthousiast (wat ik tevens volop van heb genoten tijdens de workshop) dat hij in plaats van 1 oplossing zoveel oplossingen aandraagt dat ik daardoor soms ook door de bomen het bos niet meer zag.

Roelf geeft aan dat hij garandeert dat na de workshop iedereen apps kan maken en dat maakt hij ook waar! In goed overleg kreeg ik de optie om de workshop nog een keer te herhalen en nu zijn gelukkig de "kwartjes" aardig gevallen. 

 

 

 

Score  Apps bouwen binnen 5 weken, het kan echt!

Door Jacco Slok op 25 juni 2016

Nooit had ik gedacht binnen 5 weken zover te zijn een app in de App Store te hebben en ook al met een 2e bezig te zijn. Toch is het zo. En er zullen nog vele apps komen, ideeen zat!

Workshops van en met Roelf zijn inspirerend en motiverend. Vooral dat laatste is belangrijk voor mij: de stok achter de deur om het huiswerk te doen, dat ene stapje meer te nemen, het net iets mooier willen maken, de code nog korter proberen te schrijven, etc. etc.

De lessen worden elke keer weer opgebouwd met eerst een stukje huiswerk behandeling, doornemen van nieuw te leren funtionaliteit, zelf oefenen en evalueren, en dan zien hoe het echt moet. Roelf is wat mij betreft de Swift guru van Nederland. Zijn uitwerkingen van het lesmateriaal (en met name les 10 - UIKit) zijn voor mij een kleine schatkist geworden waar ik steeds weer even de kennis uit kan putten als iets is weggezakt.

Is het zwaar? Ja en nee, het is veel werk maar als je gemotiveerd en geinspireerd bent ervaar je het niet als zwaar, maar je komt door de weeks en in de weekeinden wel tijd te kort voor je sociale bezigheden, dat moet je er voor over hebben. Heb je dat? Dan hoop ik voor je dat Roelf deze workshop nog een keer organiseert. Misschien komen we elkaar dan wel een keer virtueel tegen:-)

Roelf hartelijk dank voor het mij bijbrengen van basiskennis van Swift en Xcode, hier kan ik echt wat mee en was een goede investering in mijzelf. Bij een gevorderden workshop ben ik zeker van de partij.

 

Score  

Door Duracell op 24 juni 2016

Eerst maar wat herhaling en daarna aan het werk met de echte leerstof.

Daar de ios academie momenteel nog geen boeken heeft over networking en core data is de clinic zekers een aanrader voor iedereen die klaar is met de boeken of video cursus. Alles weer eens netjes en duidelijk uitgelegt.

Score  

Door HansTH op 24 juni 2016

In 5 weken tijd de belangrijkste bouwstenen van SWIFT geleerd. Dit werd op een perfecte, rustige en heel gemotiveerde manier door Roelf uitgelegd en voorgedaan. Het was voor mij een hele opgave met nul komma nul programmeer ervaring. Gelukkig heb ik de video’s nog! :-)

Roelf BEDANKT en tot de volgende workshop.

Score  

Door Lopho op 24 juni 2016

Het Is een goede start om met xcode en swift te beginnen. Je kan aan het eind inderdaad (hele simpele) apps maken. Je moet er wel ECHT tijd voor vrij maken en gedisciplineeerd werken. Goed als basis en om af en toe weer terug te kijken, bij het gevoel van hoe zat het ook alweer.

Score  Echt een aanrader!

Door Marzj op 24 juni 2016

Ik heb de ochtend videocursus gevolgd (niet live). Ik heb geen enkele ervaring met welke programmeertaal dan ook. Het is dus best pittig. Na les 4 ben ik gestopt om ook het huiswerk te doen en ter plekke mee te doen tijdens de cursus, maar ben ik hem alleen maar volledig gaan kijken en proberen te snappen. Ik denk dat ik nu ongeveer 70% snap, maar ben nog niet zo ver om meteen alles te kunnen toepassen. Dit omdat alle termen nog moeten bezinken. Vanaf les 6 worden er zoveel termen gebruikt in de meer praktijkgerichte lessen. Ik heb ze allemaal al eens gehoord, maar ik dacht vaak 'hoe zat het ook alweer?'... het is zoals Roelf zegt net als een taal leren. Je begint met het 'verstaan' van de taal en later ga je pas zelf praten en weer later ga je leren schrijven. Om deze reden ben ik zeer blij met het feit dat ik nu ook nog de volledige avond cursus in mijn bezit heb. Want er zullen ongetwijfeld andere vragen worden gesteld door de cursisten, of bepaalde dingen net even op een ietsje andere manier uitgelegd. Ik ga nu dus de hele videocursus vanaf les 1 bekijken, maar dan de avond versie. Nu ga ik wel actief meedoen en al mijn huiswerk maken en actief aan de slag en experimenteren. Ik ben ervan overtuigd dat er dan niet alleen veel kwartjes zullen vallen, maar dat het mij ook zal lukken om echt zelf mijn eerste app te kunnen bouwen. Ik zal geduld moeten hebben, want ik heb heel veel plannen en ideetjes om apps te maken en zelfs al wat potentiele klanten geworven...maar die moeten echt even wachten totdat ik het echt kan. Maar het is de stok achter de deur die ik nodig heb om niet op te geven, maar door te zetten!

Als je deze cursus gaat doen en je hebt geen enkele ervaring, ga er dan vanuit dat je echt aan het werk moet en dat de dingen niet 'vanzelf' zullen gaan. Je moet echt willen leren! Roelf is een aanstekelijk enthousiaste docent die met zeer duidelijke makkelijk te begrijpen voorbeelden komt waardoor het niet statisch is en je zelfs de lessen aardig kunt volgen, ook al heb je nooit exacte vakken in je vakkenpakket gehad (ik kreeg ooit zelfs een 'stopadvies' voor wiskunde op de middelabare school).

Hopelijk ben ik voor de vervolg cursus op tijd met inschrijven en kan ik er live bij aanwezig zijn!

Score  De tweede keer.....

Door Erwin op 24 juni 2016

Voor de tweede maal dezelfde workshop gevolgd.

Top!. Wederom een hoop geleerd en zeker geen spijt gehad om het voor de tweede keer te volgen.

Kortom aanrader!

Score  Wil je een app bouwen, IOS Academie is the place to be!!!

Door Alex op 23 juni 2016

De uitleg van Roelf is perfect, goede snelheid, motiverend, open voor vragen en weet ook gewoon op elke vraag antwoord, CHAPEAU

Voor mij was code echt nieuw (macro's in excel niet meegerekend, datgene wat ik in excel gedaan had viel in het niets met swift vergeleken)
Mede door mijn werk (grafisch vormgever) ben ik bekend met grafische programma's en hoewel dit geen grafisch opmaak programma is kom ik er qua opmaak wel uit.
Code daarintegen is nog vrij lastig voor mij, ik snap wel hoe die opgebouwd is omdat ik die termen wel eens gehoord heb, maar zou er zelf nooit opgekomen zijn.
Vond het een hele interessante workshop, waarvan ik wel eens dacht 'ik had beter de video's kunnen aanschaffen ipv life mee te doen, ik weet toch niet wat ik moet vragen', ik snap wel wat er gedaan wordt maar zou het de volgende dag vanuit een lege file niet opnieuw uit m'n hoofd kunnen maken.
Gelukkig heb ik dat niet gedaan want dan was ik in het begin al afgehaakt door alle termen (die achteraf broodnodig zijn) die er langs kwamen, ben 'hoeveel zware kost en technische termen er ook op me af kwamen' toch heel blij dat ik dit gedaan heb en die app komt er wel.

 

Roelf, nogmaals bedankt

Score  De workshop is een vliegende start in de wereld van Swift en Xcode en

Door Stefan op 23 juni 2016

* Waarom heb je eraan begonnen?

Ik vind het altijd leuk om een nieuwe programmeertaal te leren. Swift is een mooie, elegante taal die mij soms doet denken aan andere programmeertalen.

* Wat heeft het je gebracht?

De workshop geeft mij een "vliegende start" in de wereld van Xcode en Cocoa en Swift. Maar het echte werk begint nu pas. Want een nieuwe programmeertaal leren is vergelijkbaar met een instrument spelen; je moet vele uren investeren in het instrument om het uiteindelijk goed te leren bespelen.

* Wat ga je doen met wat je hebt geleerd?

Ik ga nu een concrete app ontwikkelen, en het gehele proces - tot aan de app store - trachten te doorlopen.

Score  Zeer goede workhop

Door Rick op 11 juni 2016

Roelf legt alles duidelijk uit.
Zeker in combinatie met de E-Books een enorme aanrader

Score  Zeker een aanrader, koop dan!

Door Klaas op 8 juni 2016

Wel erg pittig maar gelukkig kan je de video terug kijken, in mijn geval meerdere malen vermoed ik. Maar absoluut weer een top product van Roelf! Een aanrader dus!

Score  

Door Prunus op 5 juni 2016

Leuke clinic voor gevorderden met interessante onderwerpen: o.a. MVC, JSON, Core Data. Roelf gaat diep op de materie in, vertelt je de Do's en Don'ts en komt met veel voorbeeld apps.

Ik heb veel geleerd om mijn apps beter te maken. Als je wat verder bent is dit een aanrader!

 

Score  Op eenvoudige wijze uitgelegd om data in de app te beheren

Door Bonanza op 5 juni 2016

Zoals altijd legt Roelf op een begrijpelijke wijze (ook voor mij als beginner) uit hoe alles werkt. (plist, JSON, Core Data)

Data ophalen, vastleggen, wijzigen of verwijderen komt aan de orde. Als je, zoals ik, nog te weinig ervaring met Swift hebt, zul je de video en voorbeelden nog weleens moeten terugkijken. Ik hoop dat ik hiermee app's kan maken, die gegevens en plaatjes van van extern kunnen ophalen, zonder dat dit de app's traag en groot maakt. We zullen zien of dat gaat lukken.

Score  

Door Piet op 19 mei 2016

Leuke, vlotte clinic.

Voor mij was het iets te eenvoudig. Het tempo had daarom iets hoger mogen liggen.

Maar voor minder gevorderden was de clinic gevuld met veel essentiele onderdelen, die je zeker onder de knie moet hebben.

Ik verheug me al weer op de volgende.

Piet

Score  

Door Anouk op 30 mei 2016

ERG MOOI EN DUIDELIJK GESCHREVEN, HIER EN DAAR EEN BEETJE MOEILIJK MAAR ACH NA EVEN STUNTELEN KOM JE ER WEL.

Score  Een goed begin is het halve werk

Door Joost op 26 mei 2016

Niveau : beginners - gevorderden

Goed : duidelijke opbouw met goed te volgen voorbeelden

Het boek begon gelijk met een appje maken. Leuk !

Daarna gaat Roel de theorie in en blijft daar een hele tijd ; dit is nuttig en noodzakelijk. Je gaat je wel afvragen : wanneer gaan we weer eens een app bouwen ?!

Jouw geduld en doorzetten wordt beloond aan het einde van het boek. Wel even doorzetten ; de opgedane kennis is niet voor niets !

Op naar Deel 2 en 3 ( er is zelfs sprak in dit boek van een deel 4 )

Score  Goed om kennis op te halen

Door DaLi op 24 mei 2016

Als je geen Workshop gedaan hebt, zijn deze Clinics van heel groot belang. Er worden enkele onderwerpen uitvoering behandeld en het stellen van live-vragen brengt je binnen een Clinic veel verder dan uitsluitend het onderwerp in het boek doornemen.

Als je al de 5-weekse Workshop Apps bouwen met Swift hebt gedaan, zul je niet veel nieuws horen. 

Score  Zeer leuke workshop

Door Rick op 21 mei 2016

Echt fijn dat nu eindelijk is uitgelegd wat er aan de hand was. De inhoud is ook echt een verdieping

Score  

Door HansTH op 20 mei 2016

Was (is) een zeer leerzame Clinic waar veel belangrijke onderdelen worden uitgelegd en voorgedaan. TOP!

Score  

Door KKW op 17 mei 2016

Goed beschreven uitleg van Swift basiskennis. Het beste boek voor beginners en goed te gebruiken als naslag.

 

Score  

Door KKW op 17 mei 2016

Uitgebreide workshop. Video's zijn later terug te kijken waardoor je te allen tijde terug kunt vallen op de basiskennis.

vergt wel tijd en disipline tijdens de sessies.

 

Score  begrijpelijk en opbouwend beschreven

Door Bonanza op 16 mei 2016

Een must voor de beginnende ios-programmeur. Ik zal alleen sommige onderdelen nogmaals moeten lezen om alles goed te begrijpen.

Score  Heel goed boek

Door Rick op 13 mei 2016

Heel goed boek maar mis hoe de individuele bouwstenen te gebruiken om een app te schrijven

Score  Eindelijk.

Door Jean-Pierre op 12 mei 2016

Eindelijk eens een begrijpbare cursus. Eenvoudig uitgelegd met simpele voorbeelden. Do zo verder.

Score  Echt een aanrader!!

Door BartVdB op 12 mei 2016

Super workshop!!

Veel boeken gelezen en online curussen geprobeerd. Maar hiermee ben ik veel verder geraakt dan met welk andere boek dan ook

Als er een vervolg cursus op komt ben ik de eerste die me aanmeld.

1 kleine opmerking naar Roelf toe. Les 11 staat nog steeds niet op de pagina. Zou deze wel graag inorde zien. Vind het handig om dit nog eens te kunnen bekijken.

Score  Heb er heel veel aan gehad!

Door Erwin op 12 mei 2016

De Live Workshop volgen is een hele goede manier om je in het bouwen van apps te bekwamen. De stapsgewijze opbouw van de Workshop heeft mij erg aangesproken. Ook het feit dat je met 12 medecursisten samen leert is een extra stimulans. Reken er wel op dat je na de reguliere les vooral ook veel moet oefenen om de vele mogelijkheden in de vingers en in je hoofd te krijgen.

Leden die zich echt willen bekwamen in het schrijven van apps is deze Live Workshop een must! Hoop voor de toekomst dat Roelf nog een aantal keer zijn hand over zijn hart strijkt en meer leden in de gelegenheid stelt zich via deze Workshop van 10 lessen in het schrijven van apps te bekwamen. Werkt erg aanstekelijk als de puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen.

Wens alle toekomstige deelnemers veel succes met het voltooien van deze workshop.

Erwin Abrahamse 

 

Score  Prima boek

Door Erwin op 11 mei 2016

Prima boek om mee te beginnen!!

4 sterren omdat de workshop voor mij net iets meer aanspreekt.

Erwin S

Score  Super Clinic

Door Erwin op 11 mei 2016

Video's bekeken en perfecte clinic maar live is altijd beter.

Tip: Zorg dat je erbij bent of doe de live workshop.

Erwin S.

Score  

Door Rob op 10 mei 2016

Met dit boek kun je zonder enige voorkennis van programmeren in een korte tijd apps bouwen voor iOS. Roelf schrijft in begrijpelijke taal en legt complexe zaken op eenvoudige wijze uit. In combinatie met het forum en de clinics is het een heb je toegang tot veel informatie en hulp bij het bouwen. Voor mijzelf vond ik het fijn om eindelijk eens in het Nederlands uitleg te krijgen. Is toch net effe anders... Ik ben in ieder geval erg tevreden met het boek en de site...

Score  

Door Piet op 10 mei 2016

Je kunt de stof op een ontspannen manier tot je nemen en het nodigt direct uit om zelf te gaan experimenteren.

Boeiend van begin tot eind. Met name voor beginners een geweldige start.

Score  

Door Duracell op 9 mei 2016

Kom je alleen niet verder met de boeken en videos, kom dan naar de workshop.

Alles wordt op een duidelijke en simpele manier uitgelgd.

Niemand blijft achter, Roelf sleept je er wel door.

Score  

Door Duracell op 9 mei 2016

Echt een aarrader. Wat niet in de boeken of videos direct duidelijk is wordt dan wel duidelijk in de clinics.

Het is geen herhaling van de boeken of videos, maar meer de praktische kant van het pragrammeren.

Score  

Door Duracell op 9 mei 2016

Voor iedereen die met de programmeertaal swift aan de slag willen is dit het juiste product.

En je hebt levenslang toegang tot alle updates.

Score  Geef je Swift-kennis een boost

Door DaLi op 9 mei 2016

Geen boost zonder deze cursus. Na deze cursus zijn de boeken slechts naslagwerken. 

In 5 weken was ik volledig up-to-speed om eenvoudige apps te bouwen. Daarna is het uiteraard blijven oefenen en uitzoeken maar je voelt je confortable binnen Xcode en Swift. 

Voor het EXTRA-account kun je de cursus als het ware 2x volgen. Ikzelf heb de avond-lessen gevolgd en later begonnen om nog eens rustig de ochtend-lessen te zien. Dit geeft weer andere inzichten en andere uitleg. Geen moment spijt gehad van deze investering (die gering is als je dat vergelijkt met andere aanbieders).

Score  Must voor beginnende of ervaren programmeur

Door DaLi op 9 mei 2016

Zonder dit boek zou ik nu geen Swift/Xcode kennen!

Beginnen met apps maken

Apple Teacher with Swift Playgrounds Recognition